Soudal-Quick Step stuurt Merlier met klassiekerkern naar Parijs-Nice, Schmid voor het klassement Wielrennen
Wielrennen

Soudal-Quick Step stuurt Merlier met klassiekerkern naar Parijs-Nice, Schmid voor het klassement

Soudal-Quick Step stuurt Merlier met klassiekerkern naar Parijs-Nice, Schmid voor het klassement

Soudal-Quick Step heeft als eerste ploeg z'n selectie bekend gemaakt voor Parijs-Nice. De Franse rittenkoers begint op zondag 5 maart en The Wolfpack gaat met topsprinter Tim Merlier en vrijwel alle kopmannen voor de klassiekers naar Frankrijk.

Merlier krijgt in Parijs-Nice ondersteuning van Tim Declercq, Florian Sénéchal, Rémi Cavagna en Yves Lampaert. Kasper Asgreen miste door ziekte het Openingsweekend, maar is er na Le Samyn op dinsdag ook op zondag weer bij. Mauro Schmid lijkt op papier de man voor eventueel een goed klassement.

Parijs-Nice wordt verreden van 5 tot en met 12 maart en heeft dus acht etappes in petto. Ploegleider Tom Steels verwacht Soudal-Quick Step van voren. 'We hebben een sterk en veelzijdig team, bestaande uit renners die op veel etappes van de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. Het spreekt voor zich dat Tim Merlier onze man zal zijn voor de massasprints, we hebben zijn toestand in de UAE Tour gezien en we zijn ervan overtuigd dat hij ook hier in de mix kan zitten.'

'Met Kasper, Rémi, Yves en Mauro in de ploeg hebben we er vertrouwen in dat we kunnen strijden voor de overwinning in de ploegentijdrit, terwijl we voor het algemeen klassement zullen zien hoe ver Mauro kan komen op de twee zware etappes van het weekend', zo vervolgt Steels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws