Soudal-Quick Step wil vlammen in Vlaams openingsweekend: 'Omloop en Kuurne hebben geen geheimen meer' Wielrennen
Wielrennen

Soudal-Quick Step wil vlammen in Vlaams openingsweekend: 'Omloop en Kuurne hebben geen geheimen meer'

Soudal-Quick Step wil vlammen in Vlaams openingsweekend: 'Omloop en Kuurne hebben geen geheimen meer'

Soudal Quick-Step wil zich zaterdag en zondag bewijzen met een goede start van het Vlaamse voorjaar. In de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne komt de Belgische WorldTour-formatie met een zeer sterke ploeg voor de dag.

De Wolfpack start in Gent namelijk met drie kopmannen: Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen en Yves Lampaert. Zij worden bijgestaan door nieuwkomer Gianni Moscon, Casper Pedersen en Warre Vangheluwe, in de sprintersklassieker nemen youngsters Luke Lamperti en Martin Svrcek de plaatsen van de Italiaan en de jonge Belg in. De Amerikaan, die sterk was in de AlUla Tour, wordt zelfs als kopman uitgespeeld.

'We zijn enthousiast over het komende weekend, waarin we met een sterke ploeg en veel vertrouwen en vastberadenheid aan de start staan', vertelt ploegleider Wilfried Peeters in het persbericht. 'De meeste jongens hebben een goede hoogtestage gedaan in de Sierra Nevada en zullen nu de competitie hervatten, en vijf van onze jongens zullen beide wedstrijden rijden. We kunnen niet zeggen dat deze wedstrijden nog geheimen hebben, het gaat er vooral om uit te vinden waar we op dit moment staan. Voor de Omloop hebben we een paar renners die een goed resultaat kunnen neerzetten, terwijl we voor Kuurne, als het op een massasprint aankomt, benieuwd zijn naar wat Luke kan doen.'

Selectie Soudal-Quick Step Omloop het Nieuwsblad 2024

Julian Alaphilippe
Kasper Asgreen
Josef Cerny
Yves Lampaert
Gianni Moscon
Casper Pedersen
Warre Vangheluwe

Selectie Soudal-Quick Step Kuurne-Brussel-Kuurne 2024

Julian Alaphilippe
Kasper Asgreen
Josef Cerny
Yves Lampaert
Luke Lamperti
Casper Pedersen
Martin Svrcek

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws