Strade Bianche-vloek heerst voor Simmons: 'Derde jaar op rij dat ik gelost word' Wielrennen
Wielrennen

Strade Bianche-vloek heerst voor Simmons: 'Derde jaar op rij dat ik gelost word'

Strade Bianche-vloek heerst voor Simmons: 'Derde jaar op rij dat ik gelost word'

Quinn Simmons finishte in de door Tom Pidcock gewonnen Strade Bianche als twaalfde. Dat is in zo'n loodzware koers normaal gesproken geen slecht resultaat. Toch had de 21-jarige Amerikaan op meer gehoopt, met name omdat hij in de editie van 2022 al als zevende eindigde.

'Ik heb dit jaar elke dag over deze race nagedacht en weer is het me niet gelukt', jammert de langharige Trek-Segafredo-renner na afloop van de koers tegenover Cyclingnews. Simmons, die eerder dit kalenderjaar op knappe wijze een rit wist te winnen in de Vuelta a San Juan, moest in de Italiaanse klassieker op ongeveer tien kilometer van de meet lossen uit de eerste achtervolgende groep.

'De laatste klim werd me fataal', aldus Simmons

In die achtervolgende groep waren er meerdere ploegen met meer dan één pionnetje vertegenwoordigd. Dat gold niet voor Trek-Segafredo, de ploeg waarvoor enkel Simmons present was. 'Ik was de enige van onze ploeg in die groep. Daardoor moest ik een beetje gokken. Uiteindelijk heb ik meer gaten dichtgereden dan dat ik eigenlijk had moeten doen.' Toch wijt Simmons zijn mindere prestatie vooral aan de vorm van de dag. 'De jongens hebben me de hele dag goed beschermd. Daarna voelde ik op de steile klimmetjes dat ik het niet meer in de benen had. Ik wist nog een paar keer terug te komen, maar de laatste klim werd me fataal.'

'Het is het derde jaar op rij dat ik gelost word uit een van de voorste groepen', maakt hij zichzelf verwijten. 'Maar we zijn tenminste voorin vertegenwoordigd geweest. We hebben als team een plan opgesteld en dat plan is nageleefd. Iedereen deed het perfect. Aan het eind van de koers heb ik geen excuus. Ik was simpelweg niet goed genoeg', concludeert hij. Simmons blijft een tijdje in Italië, daar hij op de startlijst van Tirreno-Adriatico staat. Vervolgens werkt hij zijn klassiekerseizoen voornamelijk in België af. De youngster doet achtereenvolgens mee aan de E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws