Van der Poel en co krijgen nieuwe pakken voor WK, moeten extra voordeel opleveren Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel en co krijgen nieuwe pakken voor WK, moeten extra voordeel opleveren

Van der Poel en co krijgen nieuwe pakken voor WK, moeten extra voordeel opleveren

Speciaal voor het WK Wielrennen in Wollongong heeft sportkledingfabrikant AGU nieuwe snelle pakken ontwikkeld voor de Nederlandse wielerploeg. De Nederlandse wielerbond hoopt zo een extra voordeel te hebben in de strijd om medailles in zowel de wegwedstrijden als de tijdritten.

De KNWU is ambitieus, en wil stappen maken richting de absolute top van de wielersport. 'De NOC*NSF wil hiermee bij de beste tien topsportlanden van de wereld horen. Daarbij zijn de beste materialen een essentieel onderdeel. Dat geeft de atleten vertrouwen en kan het verschil maken tussen winst en verlies, zeker in de wielersport.' AGU heeft de nieuwe pakken zich laten beïnvloeden door snelle schaatspakken. 'Door de expertise uit de schaatssport toe te passen op de wielersport, komt AGU met een tijdritpak voor het WK dat volgens recente windtunneltesten seconden sneller is dan eerdere tijdritpakken.'

Succesvolle test met AGU op EK

Bondscoach Koos Moerenhout is lovend over AGU en de nieuwe outfits. 'Tijdens het EK in München hebben we voor het eerst met de nieuwe kleding van AGU gereden, dat is de renners goed bevallen. We hopen nu een extra voordeel te creëren ten opzichte van de concurrentie door de nieuwste innovaties toe te passen in de tijdritpakken en road suits voor dit WK.' Op het EK pakte Nederland beide wegtitels met Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes. In de tijdrit werd Jos van Emden negende bij de mannen, en bezetten Ellen van Dijk en Riejanne Markus de tweede en derde plek bij de dames.

Zondag staat er voor zowel de dames als de heren een tijdrit van 34,2 kilometer op het programma. Bij de mannen vertrouwt Nederland op Bauke Mollema en Daan Hoole, waar bij de vrouwen Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Riejanne Markus en Shirin van Anrooij de medailles in de wacht moeten slepen. Ook staat er woensdag de Mixed Relay op het programma. Hier zullen Markus, Van Dijk en Van Vleuten samenwerken met Mollema, Hoole en Mathieu van der Poel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws