Thomas en Philipsen grappen over Van der Poel en groene trui in Tour: 'Misschien zin in vakantie' Wielrennen
Wielrennen

Thomas en Philipsen grappen over Van der Poel en groene trui in Tour: 'Misschien zin in vakantie'

Thomas en Philipsen grappen over Van der Poel en groene trui in Tour: 'Misschien zin in vakantie'

In de altijd weer vermakelijke podcast van Geraint Thomas, de Geraint Thomas Cycling Club, was deze week Jasper Philipsen te gast. De Belgische topspurter, door de Welshman pardoes alvast tot 'snelste man op aarde' gebombardeerd, besprak zijn prestaties, zijn ietwat opvallende bijnaam Jasper Disaster en blikte tevens vooruit op aankomend jaar. 'Het lijkt me komend jaar een mooi doel om Belgisch kampioen te worden. Ik heb nog nooit een kampioenstrui mogen dragen', zo maakte hij één doel alvast kenbaar.

' Jasper Disaster, that's quite a bad nickname, right?' Podcasthost Thomas windt er duidelijk geen doekjes om, maar Philipsen vindt zijn bijnaam zo slecht nog niet. 'Ik vind hem niet niet leuk, maar 'de Vlam van Ham' is beter', zo doelde Philipsen lachend op zijn geboorteplaats. 'Die eerste bijnaam is bedacht door Alexander Kristoff tijdens de Tour van 2022. Kennelijk is hij opgepikt door de makers van de documentaire', zo stelt Philipsen, verwijzend naar Tour de France: Unchained .

Of komt zijn bijnaam wellicht ergens anders vandaan? 'Hoe zat het met dat te vroeg juichen in de Tour? Ik had toen ook niet door dat er iemand voor het peloton reed', zo beschreef Thomas de hectische finale van de vierde Touretappe van 2022, gewonnen door Wout van Aert. 'Wellicht komt die bijnaam daar wel vandaan', geeft Philipsen gekscherend antwoord. 'Het was die dag zo hectisch. Ik had geen communicatie en dacht dat er niemand voor de groep uitreed. Ik had nog nooit een Touretappe gewonnen, dus ik juichte enthousiaster dan ooit. Beschamend was het wel, ja', besluit Philipsen over het spraakmakende moment.

Lead-out van der Poel en de groene trui opnieuw als doel? 'Moeten het bespreken'

In de podcast gaat het ook over de luxeknecht van Philipsen in de sprints, zijn lead-out Mathieu van der Poel. 'Die was zo slecht nog niet', concludeert Thomas. 'Hij vindt het leuk om te doen. Dat is belangrijk. In de sprint kunnen we onze sterke punten, onze explosiviteit, combineren. Dan kan je eigenlijk nauwelijks van ons winnen. En in dit seizoen kwam het harde werken van de afgelopen jaren er echt uit. Ik heb nu de perfecte leeftijd (25, red.) om te heersen in de sprint', zo gaf Philipsen een verklaring voor zijn succesvolle jaar.

Het feit dat de Tour de France komende zomer niet eindigt met een sprint op de Champs-Élysees, maar met een klimtijdrit rondom Nice, kan gevolgen hebben op de drieweekse van Philipsen. Hierin noemt hij vooral het belang van de groene trui, die hij afgelopen editie won. 'Als ik die tegen het einde in mijn bezit heb, dan rijd ik door. Maar zo niet, dan moet ik het nog zien.' De laatste twee ritten in lijn zijn namelijk zware bergritten. 'We moeten het er dan over hebben. Want ik denk dat je dan ook behoorlijk naar een goede vakantie uitkijkt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws