Tijd tikt voor thuisploeg Jayco-AlUla: focus op toppers Ewan en Plapp in Cadel Evans Great Ocean Road Race Wielrennen
Wielrennen

Tijd tikt voor thuisploeg Jayco-AlUla: focus op toppers Ewan en Plapp in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Tijd tikt voor thuisploeg Jayco-AlUla: focus op toppers Ewan en Plapp in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Jayco-AlUla is in het sluitstuk van de Australische campagne, de Cadel Evans Great Ocean Road Race, opnieuw een van de blikvangers in de koers. De ploeg heeft haar selectie bekendgemaakt en die is opnieuw niet van de poes: De Australische ploeg zet vol in op thuissucces in de eerste WorldTour-eendagskoers van het jaar 2024. 'We kunnen op meerdere opties inzetten', stelt ploegleider Matthew Hayman in een persbericht van de ploeg.

De ambitie was bijna grenzeloos. Voorafgaand aan de Tour Down Under, de start van het nieuwe WorldTour-seizoen, stelde de ploeg dat het het doel in de Australische rittenkoers was om het eindklassement en alle etappes te winnen. Op papier was de ploeg sterk, met onder meer Luke Plapp, Simon Yates en Caleb Ewan. Eerstgenoemde viel uit met allerlei schaafwonden, Yates kwam niet verder dan een zevende plek in het klassement en Ewan was niet topfit en brak geen potten in de sprints. Tijd voor revanche dus.

Harper en Hayman zien tijd dringen: 'Hopelijk kunnen we Aussie summer goed afsluiten'

Plapp keert terug in de selectie van Jayco-AlUla en zal op het heuvelachtige parcours een troef zijn, al lijkt Ewan de aangewezen man voor een sprint. Naast de twee kemphanen reizen ook de Australiërs Kelland O'Brien, Blake Quick, Rudy Porter en Chris Harper af naar de Great Ocean Road Race. Nieuw-Zeelander Campbell Stewart completeert de selectie. Harper denkt dat de kans op succes groot is: 'Ik voel me goed naar Down Under. We hebben mannen die de heuvels kunnen overleven en Caleb voor als het samen blijf.'

'Het is de laatste race van de Aussie summer dus hopelijk kunnen we het goed afsluiten.' Hayman hoopt daar ook op. 'Enkele mannen komen met een goede vorm uit Down Under, en het verbaast me hoe snel Luke Plapp weer hersteld is, fijn dat hij er bij is. Het is een race waarin Caleb heeft bewezen mee te kunnen spelen in de finale en waar ook een groepje kan overblijven na de laatste heuvel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws