De Lie hoopt zich in 2023 te kunnen meten met Van der Poel en Van Aert: 'Ik ben altijd een winnaar geweest' Wielrennen
Wielrennen

De Lie hoopt zich in 2023 te kunnen meten met Van der Poel en Van Aert: 'Ik ben altijd een winnaar geweest'

De Lie hoopt zich in 2023 te kunnen meten met Van der Poel en Van Aert: 'Ik ben altijd een winnaar geweest'

Arnaud De Lie was misschien wel dé revelatie van 2022. De pas 20-jarige renner van Lotto-Dstny (het vroegere Lotto-Soudal) boekte maar liefst negen overwinningen in zijn eerste jaar bij de profs. In 2023 hoopt de rappe Belg daar nog een schepje bovenop te doen.

In gesprek met de Franstalige publieke omroep in België, RTBF, doet De Lie het nodige van zijn torenhoge ambities voor 2023 uit de doeken. De omroep sprak aan de Costa Blanca, waar de Belgische ProTour-formatie momenteel een trainingskamp belegt, met de winnaar van onder meer de Volta Limburg Classic in 2022. 'Ik kan niet wachten om te beginnen aan wedstrijden', is de Waal enthousiast. 'Gelukkig komt dat moment dichtbij. Op 22 januari rijd ik namelijk mijn eerste koers van het jaar.' De Lie geeft dan acte de présence in de Clàssica Comunitat Valenciana 1969, de wedstrijd die vorig jaar werd gewonnen door Giovanni Lonardi.

De Lie is bovenal razend positief gestemd over zijn huidige vorm. 'Ik denk dat ik een heel goede winter gekend heb. Ik heb in november en december vooral in mijn thuisregio getraind, in de provincie Luxemburg. De omstandigheden waren toen redelijk goed. Sinds 1 januari ben ik in Spanje. Ik voel dat de fysieke conditie heel goed is.'

'Gent-Wevelgem is de wedstrijd die me motiveert om iedere dag te gaan trainen en de top te halen', aldus De Lie

Vorig jaar was het bij de derde koers tussen de profs al raak voor De Lie. Op 30 januari 2022 kraaide hij namelijk victorie in de Trofeo Playa de Palma - Palma, door in de sprint mannen als Sebastián Molano, Michael Matthews en Giacomo Nizzolo te kloppen. Ook andere begenadigde topsprinters als Mark Cavendish en Sam Bennett hebben aan den lijve moeten ondervinden hoe snel de jonge Belg is. Het is duidelijk dat De Lie er vol voor gaat, aangezien hij aangeeft nog meer te willen winnen dan vorig jaar. En dan nog op een hoger niveau. 'Ik hoop goede resultaten te kunnen boeken in zwaardere koersen, zoals een Kuurne-Brussel-Kuurne of Gent-Wevelgem.'

De veelwinnaar gaat verder: 'Aanwezig zijn in de finales en kunnen strijden voor overwinning in dat soort races, dat is voor mij de grote verandering ten opzichte van vorig seizoen. Het zal allemaal van de omstandigheden in de desbetreffende race afhangen. Bovendien speelt het natuurlijk mee of ik mannen als Mathieu van der Poel, Wout van Aert of een andere grote jongen voor me heb. Als dat het geval is, zou ik best als vierde willen finishen. Maar als we het hebben over goede resultaten, hebben we het natuurlijk over de overwinning. Ik ben altijd een winnaar geweest', aldus één van de uithangborden van Lotto-Dstny.

Gent-Wevelgem is de wedstrijd waar De Lie op dit moment het meest naartoe werkt. Ik praat veel over Kuurne-Brussel-Kuurne, maar Gent-Wevelgem doet me echt dromen omdat het een WorldTour-wedstrijd is. Vooralsnog is het echt de wedstrijd die me motiveert om iedere dag te gaan trainen en de top te halen', stelt de spurtbom, die ook meegeeft Parijs-Roubaix voornamelijk in de ontdekkingsmodus te zullen rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws