UAE-Team Emirates zakt volledig door z'n hoeven in UAE Tour, maar scoort 1-2 in Drõme: 'Gaan dit onderzoeken' Wielrennen
Wielrennen

UAE-Team Emirates zakt volledig door z'n hoeven in UAE Tour, maar scoort 1-2 in Drõme: 'Gaan dit onderzoeken'

UAE-Team Emirates zakt volledig door z'n hoeven in UAE Tour, maar scoort 1-2 in Drõme: 'Gaan dit onderzoeken'

Voor UAE-Team Emirates was zondag 25 februari een dag met diverse emoties. In de UAE Tour werd de ploeg in winnende positie volledig zoek gereden, maar in de Faune Drõme Classic en Kuurne-Brussel-Kuurne presteerde het uitstekend.

Eerst maar eens naar de Emiraten, de thuiswedstrijd van UAE-Team Emirates. Jay Vine stond in de leiderstrui en Brandon McNulty had ook nog alle kans op rit- en eindwinst. Beide heren werden echter al vroeg gelost op Jebel Hafeet, de slotklim van de dag. Een pijnlijke situatie voor ploegbaas Mauro Gianetti. 'Ze waren echt niet goed. We gaan onderzoeken waarom dit is gebeurd, want tot zaterdag was alles in orde. Dit is natuurlijk niet normaal, ze kunnen allebei veel beter dan dit', aldus de Italiaan bij Cyclism'Actu.

Hirschi kon profiteren van Ayuso

Enkele uren na de enorme deceptie zorgden Marc Hirschi en Juan Ayuso voor beterschap in Frankrijk. Nadat Ayuso op zaterdag al de Faun-Ardeche Classic had gewonnen, volgde op zondag een één-tweetje. Hirschi won, Ayuso werd tweede. 'Dit is belangrijk voor het vertrouwen. Zaterdag waren de benen niet zo goed, vandaag beter', aldus Hirschi bij Direct Vélo. 'Ayuso was onze kopman en viel als eerste aan. Daardoor hoefde ik niet te achtervolgen, dat was mijn geluk. Ik kon rustig blijven en toen we aansloten, was het mijn kans.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws