Update | Quick Step-Alpha Vinyl bevestigt: Van Wilder mist Giro d'Italia door gebroken kaak Wielrennen
Wielrennen

Update | Quick Step-Alpha Vinyl bevestigt: Van Wilder mist Giro d'Italia door gebroken kaak

Update | Quick Step-Alpha Vinyl bevestigt: Van Wilder mist Giro d'Italia door gebroken kaak

(24 april 2022) Ilan Van Wilder heeft zondag in Luik-Bastenaken-Luik zijn kaak gebroken. Dat laat zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl weten in een persbericht. In hetzelfde bericht wordt de fysieke toestand van Julian Alaphilippe nader toegelicht.

Van Wilder en Alaphilippe crashten allebei hard, toen het halve peloton op zestig kilometer van de streep tegen de grond ging. Alaphilippe brak daarbij een schouderblad en twee ribben. Hij liep tevens een klaplong op. Van Wilder brak zijn kaak. Allebei worden ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Herentals.

Voor Alaphilippe lijkt er een flinke revalidatieperiode in het verschiet te liggen. De wereldkampioen had van de Ardense klassiekers een groot doel gemaakt, maar kwam niet verder dan plek vier in de Waalse Pijl. Van Wilder rijdt in principe de Giro d'Italia, maar die ronde staat nu op de tocht. Dat gaf ook Patrick Lefevere al aan bij Sporza. 'We zitten waarschijnlijk in de shit met Ilan, maar daar verzinnen we wel weer iets op.'

Update - 26 april 2022 (09.45 uur): 'Van Wilder mist Giro d'Italia'

Ilan Van Wilder mist de Giro d'Italia, zo meldt Het Nieuwsblad. De jonge Belg van Quick Step-Alpha Vinyl werd op maandag geopeerd aan een gebroken kaak. Die liep hij op na zijn crash in Luik-Bastenaken-Luik. Dezelfde valpartij zorgt ervoor dat hij de start van de Giro op 6 mei normaliter niet gaat halen. 'Het incident kost Van Wilder zijn deelname aan de Giro', zo klinkt het stellig in België.

Update II - 26 april 2022 (13.15 uur): Quick Step bevestigt afwezigheid Van Wilder

Quick Step-Alpha Vinyl heeft bevestigd dat Ilan Van Wilder de Giro d'Italia moet missen. De jonge Belg zal niet op tijd hersteld zijn van een gebroken kaak. Zijn ploeg stelt dat de operatie is geslaagd, maar het zal wel op zoek moeten naar een vervanger voor Van Wilder, die in de Giro in een vrije rol was beoogd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws