Onfortuinlijk Jumbo-Visma in Ronde van Polen: Teunissen ten val, Kooij komt niet aan sprinten toe Wielrennen
Wielrennen

Onfortuinlijk Jumbo-Visma in Ronde van Polen: Teunissen ten val, Kooij komt niet aan sprinten toe

Onfortuinlijk Jumbo-Visma in Ronde van Polen: Teunissen ten val, Kooij komt niet aan sprinten toe

Ondanks een overwinning van Timo Roosen in de Ronde van Burgos, zal woensdag 3 augustus niet als de beste dag van Jumbo-Visma de geschiedenis ingaan. Valpartijen in de Ronde van Polen en de Ronde van Burgos ontsierden de sprints, waar men in Burgos van kon profiteren. In Polen was het vooral de wonden likken na de vijfde etappe.

Tijdens die vijfde etappe ontstond er in de slotkilometer een valpartij, waardoor veel renners niet aan sprinten toekwamen. Eén van die sprinters was Olav Kooij, die namens Jumbo-Visma al een overwinning, vierde en vijfde plaats had binnengehaald. De Nederlander zat goed van voren, maar werd opgehouden door de valpartij, waar ploeggenoot Mike Teunissen bij betrokken was. Daardoor kwam Kooij niet verder dan een 111e plaats in de daguitslag.

Na afloop van de vijfde etappe komt ploegleider Arthur van Dongen op de eigen ploegsite met een update over de etappe en de staat van Teunissen. 'Het is bijzonder jammer dat Olav vandaag niet aan sprinten toekwam', zo begint hij zijn verhaal. 'De voorbereiding van de sprint zag er van onze kant goed uit, maar helaas zijn we wat onfortuinlijk. Mike raakte ook betrokken bij de valpartij. Naar omstandigheden gaat het goed met hem. Hij heeft de finish gehaald en heeft enkel wat schaafwonden.'

Jumbo-Visma mikt met Kooij op nog één ritzege

Op donderdag staat er op de voorlaatste dag van de Ronde van Polen een klimtijdrit op het programma. Doordat er in de eerste etappes nog weinig verschillen zijn opgetreden en de laatste etappe voor de sprinters lijkt, wordt de ronde waarschijnlijk donderdag beslist. Bij Jumbo-Visma mikken ze vooral op de etappe van vrijdag, als ze Kooij weer proberen uit te spelen. 'Voor ons als ploeg is het dan zaak om iedereen heel aan de finish te krijgen. Vrijdag in de afsluitende etappe willen we met Olav meesprinten voor de zege', zo geeft Van Dongen aan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws