Update II | 'Bernal rijdt geen Vuelta, maar keert wellicht in Deutschland Tour terug in koers' Wielrennen
Wielrennen

Update II | 'Bernal rijdt geen Vuelta, maar keert wellicht in Deutschland Tour terug in koers'

Update II | 'Bernal rijdt geen Vuelta, maar keert wellicht in Deutschland Tour terug in koers'

(27 juli 2022) Koersdirecteur van de Vuelta a España Jaiver Guillén heeft in een interview met Radio Marca verteld dat Egan Bernal aan de start van de grote ronde zal staan. Ook verwacht hij dat het grote Spaanse rondetalent Juan Ayuson zijn debuut zal maken.

Bernal raakte begin dit jaar zwaar geblesseerd nadat hij in Colombia tijdens een training vol op een bus knalde. De ronderenner was dermate gehavend dat hij verschillende operaties en een lang revalidatietraject moest ondergaan. Bernal herstelde echter voorspoedig, waarna zijn ploeg, INEOS Grenadiers, de hoop uitsprak dat hij misschien dit jaar nog koersen in Europa kon rijden. Mogelijk maakt de Colombiaan zijn rentree in de Ronde van Burgos (start 2 augustus), een voorbereidingskoers op de Vuelta a España (start 19 augustus in Utrecht). Guillén suggereert dat zelfs een deelname aan de Vuelta een optie is.

Via social media liet Bernal in ieder geval al van zich horen. De klimmer laat weten dat hij een hoogtestage van drie weken achter de rug heeft. 'Nu keer ik terug naar huis na drie weken hard trainen. Thuis gaan we verder met onze voorbereiding. Het volgende grote doel: weer meedoen.' Het lijkt erop te duiden dat een rentree van Bernal niet lang meer op zich zal laten wachten. 'Hard werken, geduld en overtuiging over wat je doet, zijn de sleutels om vooruit te komen', besluit hij poëtisch.

Vuelta hoopt op Ayuso en Roglic

De deelname van Bernal zou het afhaken van Tadej Pogacar enigszins kunnen goedmaken voor de koersdirecteur, die hoopt dat de afwezigheid van de Sloveen juist een kans biedt voor een landgenoot: Ayuso. Het Spaanse rondetalent – dat nu ongeveer een jaar uitkomt op het hoogste niveau – maakte dit seizoen al indruk met een vierde plek in de Ronde van Romandië en een vijfde plek in de Ronde van Catalonië. ‘Ik heb goede hoop dat Ayuso er zal zijn’, zegt Guillén.

Een andere smaakmaker waarvan het nog afwachten is of hij gaat rijden is drievoudig winnaar Primoz Roglic. De renner van Jumbo-Visma zou in de Tour de France naar verluidt twee ruggenwervels hebben gebroken. Sportief directeur Merijn Zeeman wilde dit recent niet bevestigen. Verder liet hij weten nog geen ‘ja of nee’ te kunnen zeggen over de deelname van zijn renner aan de Vuelta. ‘We hebben nog niet te horen gekregen dat hij niet zal kunnen deelnemen. In feite weten we dat het zijn bedoeling is om aan de start te staan’, aldus Guillén over Roglic.

Update - 30 juli 2022 (14.05 uur): 'Bernal van deelnemerslijst in Burgos gehaald'

De deelname van Egan Bernal aan de Vuelta a España lijkt weer een stukje onwaarschijnlijker te zijn geworden. De Colombiaanse klimmer wordt gelinkt aan de Ronde van Spanje en als voorbereiding zou hij de Ronde van Burgos rijden. Het Spaanse AS meldt dat Bernal daar echter van de voorlopige deelnemerslijst is gehaald.

Bernal koerste dit jaar nog niet, maar toch was Vuelta-baas Javier Guillén vrij stellig over de mogelijke deelname van de Colombiaan aan de Vuelta. Het lijkt onwaarschijnlijk dat INEOS z'n kopman uitspeelt in een grote ronde, zonder een kilometer wedstrijdritme in zijn benen. De Britse formatie rekent in Burgos normaliter op Tao Geoghegan Hart, Pavel Sivakov, Ben Tulett, Andrey Amador en Carlos Rodríguez.

Update II - 9 augustus 2022 (20.50 uur): 'Bernal rijdt geen Vuelta, maar keert wellicht in Deutschland Tour terug in koers'

Als we het doorgaans goed geïnformeerde medium La Gazzetta dello Sport mogen geloven, is een Vuelta-deelname voor Egan Bernal definitief van de baan. Wel zegt de Italiaanse krant vernomen te hebben dat de Colombiaan voornemens is om zijn rentree in de Deutschland Tour te gaan maken. Zeker is dat echter nog niet, aangezien de artsen dan groen licht zullen moeten geven.

De Deutschland Tour wordt verreden van 24 tot en met 28 augustus. Ook Filippo Ganna zou volgens de krant acte de présence geven in de Duitse rittenkoers.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws