Uur van de waarheid voor Soudal Quick-Step: Merlier, Asgreen en Lampaert moeten The Wolfpack competitiever maken Wielrennen
Wielrennen

Uur van de waarheid voor Soudal Quick-Step: Merlier, Asgreen en Lampaert moeten The Wolfpack competitiever maken

Uur van de waarheid voor Soudal Quick-Step: Merlier, Asgreen en Lampaert moeten The Wolfpack competitiever maken

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Soudal Quick-Step. De ploeg van Patrick Lefevere speelde een rol in de marge in de E3 Saxo Classic en dat dreef de ploegbaas er toe de druk eens flink op te voeren. Toch is er geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten voor de Belgische blauwhemden. Met Gent-Wevelgem voor de deur wacht er een nieuwe klassieke wedstrijd waarin de ploeg moet oogsten, beseft ook ploegleider Wilfried Peeters.

Op de ploegsite gaat Peeters in op de wedstrijd van zondag. De ploeg gaat met meerdere troeven Gent-Wevelgem in, zo valt te lezen. 'We kennen deze race, we hebben hier veel geweldige momenten beleefd. We hopen dat we op de sleutelmomenten goed zijn en opstaan.' De wedstrijd van een dikke 250 kilometer lengte kent meerdere klassieke Vlaamse klimmetjes en kasseistroken, maar is in de laatste fase vooral vlak. En dus zijn er echt talloze opties mogelijk als het om de finale gaat.

Lamperti en Merlier zijn optie één, Asgreen en Lampaert optie twee bij geplaagd Soudal Quick-Step

Zodoende komt allereerst sprinter Tim Merlier in beeld. De Belg verkeert dit jaar in vorm en zou bij een geneutraliseerde finale zomaar eens de te kloppen man kunnen zijn. 'Als het op een sprint aankomt, hebben we Tim die kan vertrouwen op een sterk team, maar we hebben ook opties als de race te zwaar wordt voor de snelle mannen.' Merlier kan rekenen op zijn vaste ondersteuners Bert van Lerberghe en Luke Lamperti.

De kans bestaat echter ook dat de sprinters in de lastige wedstrijd niet zullen komen bovendrijven. Soudal Quick-Step spreidt daarom zijn kansen. Met Kasper Asgreen en Yves Lampaert gaan er mannen mee die in een afmattende finale voor het podium moeten kunnen strijden. 'In het geval de sprinters niet overleven, zullen we proberen te vechten voor een goed resultaat met de zoals Kasper en Yves. Makkelijk zal het niet worden, maar we hebben er vertrouwen in', aldus Peeters.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws