Visma | Lease a Bike aast op revanche in Gent-Wevelgem en tovert Tratnik uit hoge hoed als vervanger van zieke Laporte Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike aast op revanche in Gent-Wevelgem en tovert Tratnik uit hoge hoed als vervanger van zieke Laporte

Visma | Lease a Bike aast op revanche in Gent-Wevelgem en tovert Tratnik uit hoge hoed als vervanger van zieke Laporte

Visma | Lease a Bike heeft niet veel tijd om te herbronnen na de E3 Saxo Classic, want zondag staat met Gent-Wevelgem alweer de volgende belangrijke voorjaarskoers op het programma. De Nederlandse formatie moet het daarin doen zonder de zieke titelverdediger Christophe Laporte en Wout van Aert, het tweetal dat vorig jaar de koers volledig domineerde en samen over de meet bolde.

Bovendien is kwelduivel Mathieu van der Poel dit jaar wel aanwezig in de Oost-Vlaamse hoofdstad. Samen met Jasper Philipsen oogt het Alpecin-Deceuninck-blok misschien zelfs sterker. Visma | Lease a Bike kende vrijdag in de E3 alvast een absolute pechdag. Al vroeg in de koers brak Per Strand Hagenes zijn neus, reed Dylan van Baarle na een valpartij op het slechtst mogelijke moment lek (namelijk net voor de voet van de Taaienberg, waar de koers ontplofte, red.) en viel Van Aert nog eens op de Paterberg.

Lees verder onder de tweet.

Laporte is dus nog geen honderd procent en kan dus niet deelnemen aan Gent-Wevelgem. Hij wordt vervangen door Edoardo Affini. Per Strand Hagenes komt door zijn gebroken neus dan weer niet aan de start en hij wordt vervangen door Jan Tratnik. De Sloveen reed vrijdag een anonieme E3 en bolde als 32e over de streep op meer dan vier minuten van Van der Poel.

Hét speerpunt wordt hoogstwaarschijnlijk Olav Kooij, al blijft de vraag of de Nederlandse topspurter de vele hellingen wel goed kan verteren. Met Tiesj Benoot en Tratnik heeft de Nederlandse brigade dan weer wel twee andere troefkaarten, de broers Mick en Tim van Dijke, Affini en Tosh van der Sande krijgen een meer ondersteunende rol.

Selectie Visma | Lease a Bike Gent-Wevelgem 2024

Olav Kooij
Edoardo Affini
Mick van Dijke
Tosh van der Sande
Tiesj Benoot
Tim van Dijke
Jan Tratnik

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws