Niet alleen E3 zorgt voor slachtoffers: zieke Laporte past voor Gent-Wevelgem, klierkoorts van Cavendish steekt kop op Wielrennen
Wielrennen

Niet alleen E3 zorgt voor slachtoffers: zieke Laporte past voor Gent-Wevelgem, klierkoorts van Cavendish steekt kop op

Niet alleen E3 zorgt voor slachtoffers: zieke Laporte past voor Gent-Wevelgem, klierkoorts van Cavendish steekt kop op

Christophe Laporte verscheen vrijdag niet aan de start van de E3 Saxo Classic. De Europese kampioen kampt sinds Milaan-Sanremo met een stevige ziekte en zal zondag ook Gent-Wevelgem aan zich moeten laten voorbijgaan.

De Fransman van Visma | Lease a Bike was deze week niet aan staat om te trainen. Bleek dat hij tijdens Milaan-Sanremo ziek was geworden, waardoor we hem verrassend zag lossen op de Cipressa. 'Al in de ochtend had hij wat problemen met eten en toen kwam hij tijdens de wedstrijd naar ons toe en zei dat hij zich niet goed voelde', vertelde ploegleider Arthur van Dongen bij CyclingNews. 'En dus toen we zagen dat hij voor de Cipressa was gelost, was dat geen verrassing voor ons. 's Avonds had hij koorts en diarree en tja, dan weet je genoeg.'

Zonde, want de medekopman van de Killer Bess was aan een uitstekend seizoensbegin bezig. Laporte werd vijfde in de Omloop het Nieuwsblad, een dag later vierde in Kuurne-Brussel-Kuurne en ook nog tiende in de Strade Bianche. Ook zijn team kende vrijdag in de E3 Saxo Classic een regelrechte baaldag.

Klierkoorts van Cavendish steekt de kop op

Ook Mark Cavendish sukkelt met zijn gezondheid. Het is namelijk zijn klierkoorts, die opnieuw de kop op steekt. De Manx Missile miste zo Milaan-Sanremo, komt ook niet aan de start van Gent-Wevelgem en ook zijn deelname aan de Scheldeprijs op woensdag 3 april blijft een groot vraagteken. Cavendish en zijn trouwe kompaan Michael Morkov finishten buiten tijd in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico en begon ziek te worden tijdens Milaan-Turijn, waardoor hij opgaf.

'Het duurde iets langer dan ik had gewild om een verkoudheid te verwerken, wat mijn trainingsplan beïnvloedde', vertelde Cavendish aan CylingNews. 'Ik wil graag volledig fit koersen, zeker gezien de intense stijl van koersen in België, dus we hebben mijn wedstrijdprogramma aangepast om hier rekening mee te houden.' Astana Qazaqstan wil Cavendish vooral niet forceren om zo snel mogelijk terug in competitie te komen, al is een snelle terugkeer wel aangewezen. De 38-jarige Brit jaagt nog altijd op die 35e etappezege in de Tour de France, dé reden, waarom hij zijn wielerafscheid met nog een jaar uitstelde.

'Mark had een luchtweginfectie tijdens Tirreno-Adriatico en later in Milaan-Turijn en hij moest stoppen met koersen, vertelde ploegarts Dag Van Elslande. Cavendish' deelname aan de Ronde van Hongarije staat dan weer wel buiten kijf, terwijl een tripje naar de Ronde van Turkije (21-28 april) ook interessant lijkt, gezien het warme weer daar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws