Valverde zwaait en lacht na tweede plek in de Strade: 'Voelt als overwinning' Wielrennen
Wielrennen

Valverde zwaait en lacht na tweede plek in de Strade: 'Voelt als overwinning'

Valverde zwaait en lacht na tweede plek in de Strade: 'Voelt als overwinning'

Alejandro Valverde wist een knappe Strade Bianche af te sluiten op de tweede plaats. De 41-jarige Spanjaard toonde opnieuw zijn klasse, en was zichtbaar tevreden met zijn eindnotering. Zwaaiend en lachend kwam de kopman van Movistar over de eindstreep in Siena.

Op de Twitterpagina van Movistar Team legde de puncheur uit waarom hij tevreden was met plek twee. 'Deze podiumplek voelt als een overwinning. Het kostte mij veel tijd om weer op de fiets te stappen na de valpartij. Daar hadden anderen ook last van, maar ik lag erg ver achter. Het was heel moeilijk om mijn lichaam te bewegen.'

Met behulp van zijn ploeg wist Valverde terug de aansluiting te vinden met het peloton, of wat daar nog van over was. 'Het werk van de ploeg om me weer op de been te krijgen was fenomenaal. Ik had niet verwacht dat ik uiteindelijk zo goed zou zijn.' Aldus Valverde, die aan het eind van dit seizoen met pensioen gaat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws