Alaphilippe na spectaculaire salto in de Strade: 'Heb toch wel last van de rug' Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe na spectaculaire salto in de Strade: 'Heb toch wel last van de rug'

Alaphilippe na spectaculaire salto in de Strade: 'Heb toch wel last van de rug'

Perfect gepositioneerd zat Julian Alaphilippe. Met nog honderd kilometer te rijden, op een gevaarlijke grindstrook in de Strade Bianche, zat hij omringd door ploeggenoten op de eerste rij. Een windstoot zorgde echter voor chaos. Met een been uitgeklikt bivakkeerde de wereldkampioen op het randje van de weg. Toen voor hem vervolgens een Alpecin-renner viel, vloog de wereldkampioen over de kop.

Een flinke salto was het gevolg. Zelfs vallen doet de wereldkampioen in stijl. De landing was echter niet perfect. A for effort. Au for execution. 'Ik weet niet wat er gebeurde bij de valprtij. Er was veel wind, waardoor het erg gevaarlijk was. Ik denk dat er iemand neerging voor mij, waardoor ik de valpartij niet meer kon ontwijken. Ik heb toch wel wat last van de rug', aldus een gehavende Alaphilippe na de finish.

Voor zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl Team, redde Kasper Asgreen vervolgens de meubelen als gelegenheidskopman. 'Ik denk dat het team het niet slecht heeft gedaan, want Asgreen wordt toch nog derde vandaag. Daar zijn we dus wel blij mee. Volgens mij was er ook niet echt veel te beginnen tegen Pogacar. Hij was echt in vorm vandaag.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws