Van Aert gaat knechten voor Vingegaard in slotweek: 'Normaliter klim ik dan juist nog beter' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert gaat knechten voor Vingegaard in slotweek: 'Normaliter klim ik dan juist nog beter'

Van Aert gaat knechten voor Vingegaard in slotweek: 'Normaliter klim ik dan juist nog beter'

Wout van Aert zal zich in de slotweek van de Tour de France tonen als meesterknecht van Jonas Vingegaard. De renner van Team Jumbo-Visma zet zijn eigen ambities daarom voor even opzij en kijkt met vertrouwen uit naar het klimwerk dat nog komen gaat.

Van Aert wist reeds twee ritten te winnen, mocht enkele dagen in het geel rondfietsen en is momenteel de trotse drager van de groene trui. Velen stellen dan ook dat hij op dit moment de beste wielrenner ter wereld is, al wil hij daar zelf niets van weten. 'Het is geweldig om zulke complimenten te krijgen, maar het belangrijkste is dat ik zoiets zelf niet denk', zo stelt hij in een video-interview van zijn ploeg.

De alleskunner vindt het belangrijk dat hij - naast het ondersteunen van kopman Vingegaard in de bergen - ook voor etappezeges mag gaan. 'Mentaal gezien heb dat zo nu en dan nodig. Dat motiveert me vervolgens juist om Jonas bij te staan. Ik zou de motivatie verliezen als ik drie weken lang voor hem zou moeten knechten, aangezien ik weet dat ik meer dan dat kan. Op de dagen dat ik niet kan winnen, weten de jongens dat ze op mij kunnen rekenen.'

Van Aert rijdt komende dagen volledig in dienst van Vingegaard

Toch zet de Belg zijn eigen ambities voor nu in de koelkast, meldt hij. 'Die komen in het slotweekend wel weer naar boven. Het behouden van het geel staat de komende dagen centraal, waar we in de bergen dan ook vol voor gaan vechten. Er komt natuurlijk ook nog een mooie tijdrit aan, maar daarvan heeft ook Jonas al laten zien er heel sterk in te zijn.'

Van Aert ziet de slotweek - op basis van eerdere ervaringen in La Grande Boucle - met vertrouwen tegemoet. 'Normaliter ga ik in de laatste week nóg beter klimmen. In het peloton heerst er dan veel vermoeidheid, maar ik ben juist in staat om goed te herstellen. Die ervaring geeft mij veel motivatie om te blijven vechten', vertelt hij zelfverzekerd.

Lees verder onder de foto.

Van Aert gaat knechten voor Vingegaard in slotweek: 'Normaliter klim ik dan juist nog beter'
Wout van Aert en Jonas Vingegaard

Toch zal het geen gemakkelijke klus worden om het geel naar Parijs te brengen, aangezien de ploeg met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk twee belangrijke pionnen verloren is. 'Dat zal onze tactiek veranderen, zeker aangezien dit sleutelfiguren in de bergen waren. De vijf andere jongens zullen veel werk moeten verrichten om Jonas te ondersteunen, maar anderzijds hebben we de hele Tour al een hoog niveau laten zien. Ik heb er nog altijd vertrouwen in dat we sterk genoeg zijn, al begint het natuurlijk bij de benen van Jonas.'

Het belooft een pittige laatste Tourweek te gaan worden, met nog heel wat bergritten op het menu. 'Dat gaat zeker moeilijk worden', gaat Van Aert verder. 'De starts gaan voor ons het meest tricky zijn, zeker aangezien we met minder man over zijn nu. We zullen een goede situatie moeten creëren waarin we kunnen controleren. Zodra het bergop gaat, hebben we Sepp (Kuss, red.) en Jonas die bij de beste klimmers zullen blijven', aldus de voormalig Belgisch kampioen. De ronde gaat dinsdag verder met een bergetappe naar Foix.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws