🎥 Tienermeiden hebben incident met Van der Poel op camera; Nederlander rende ze achterna tot in hotelkamer Wielrennen
Wielrennen

🎥 Tienermeiden hebben incident met Van der Poel op camera; Nederlander rende ze achterna tot in hotelkamer

🎥 Tienermeiden hebben incident met Van der Poel op camera; Nederlander rende ze achterna tot in hotelkamer

Thijs Zonneveld, journalist van het AD, heeft via de zus van de tienermeiden die Mathieu van der Poel lastigvielen de beschikking gekregen over beeldmateriaal van het incident op zaterdagavond. Dat beschrijft hij uitgebreid in een reconstructie van het voorval, nadat de meiden zelf één van de filmpjes - met daarin dus vermoedelijk Van der Poel - hebben verspreid via internet.

'En toen bleken er beelden te zijn. Drie video’s. De ene kort en onduidelijk, de andere langer en veelzeggend. Ze verduidelijken veel van wat er gebeurde, afgelopen zaterdagavond op de gang van het Novotel. Deze site had contact met de oudste van de drie tienermeisjes en bekeek de door hen zelf gemaakte beelden', schrijft Zonneveld op de website van het AD. De meiden hebben de video's overigens zelf op internet geplaatst. Ze komen uit een ander deel van Australië en waren op vakantie in Sydney.

Lees verder onder de foto.

🎥 Tienermeiden hebben incident met Van der Poel op camera; Nederlander rende ze achterna tot in hotelkamer

Van der Poel rende meiden achterna in hun kamer

Op het filmpje is te zien dat de meiden bij Van der Poel aankloppen, waarna de Nederlander direct zijn deur opendoet en er achteraan gaat in zijn boxershort. De beelden zijn onduidelijk, maar te zien is dat hij over het bed springt en duidelijk niet gediend is van het voorval. Het filmpje stopt daarna abrupt.

Ook is er beeldmateriaal van een woordenwisseling tussen Van der Poel en de drie meiden, zo beschrijft Zonneveld. 'Te horen is dat Van der Poel tegen de meisjes zegt: voor jullie is dit een spelletje, maar ik heb een belangrijke wedstrijd morgen. Verder zegt hij tegen de ouders dat het niet de eerste keer is dat de meisjes hebben aangeklopt: die middag en eerder op de avond hebben ze het ook al gedaan. Hij krijgt vooral veel scheldwoorden als weerwoord.' Daarna volgt het verwijt dat hij een klap heeft uitgedeeld, waarop de volgende discussie zich volgens Zonneveld ontvouwt.

Van der Poel vertelt de ouders dat hij niemand heeft aangeraakt, waarop een vrouwenstem reageert met: 'Houd je kop, het staat op camera'. Van der Poel reageert door te zeggen dat ze dat dan maar moeten laten zien, de vrouw gaat daar weer op in door te zeggen dat die niet in haar kamer mag komen. De Nederlander stelt vervolgens dat ze niet drie uur lang op zijn kamer mogen kloppen, waarna de vrouw aangeeft dat hij hen bedreigd heeft en dat de politie onderweg is.

De meiden en de ouders zijn volgens Zonneveld 'vooral boos' op Van der Poel. Ze vinden dat hij er te makkelijk vanaf is gekomen met een boete, nadat ze de beelden ook hebben laten zien aan de politie. Het management van Van der Poel heeft de beelden ook ingezien, maar wenst op dit moment niet te reageren, schrijft Zonneveld namens het AD.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws