Van der Poel haakt af na opeenvolgende fietswissels: 'Mijn fietscomputer viel eraf' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel haakt af na opeenvolgende fietswissels: 'Mijn fietscomputer viel eraf'

Van der Poel haakt af na opeenvolgende fietswissels: 'Mijn fietscomputer viel eraf'

Mathieu van der Poel kleurde de koers bij zijn rentree in Dwars door het Hageland, maar zag zich gestuit worden door pech. Na een knappe opmars strandde de Nederlander op de dertiende plaats.

Van der Poel was in de finale mee met de groep, die uiteindelijk om de winst zou strijden. Op twintig kilometer van de finish viel hij echter weg door een lekke band. 'Ik kreeg een achterwiel van de neutrale motor, maar dat bolde niet goed en de band stond te hard voor de gravelstroken', legt Van der Poel aan Het Laatste Nieuws uit.

Van der Poel wisselde vervolgens van fiets, maar daar bleef het niet bij. De Nederlander wisselde namelijk vrijwel direct nog een keer. 'Ik zette mijn fietscomputer erop, maar die viel er dan weer af. Dan ben ik nog maar eens van fiets gewisseld', aldus de renner van Alpecin-Deceuninck.

'Op zo'n moment weet je dat het gedaan is', vervolgt hij. Toch gaf Van der Poel het niet direct op. Nadat hij terugkeerde bij de achtervolgende groep, deed hij met zijn ploegmaats Gianni Vermeersch en Timo Kielich nog een verwoede poging. Van der Poel kwam nog op zo'n tien seconden van de voorste groep.

Van der Poel: 'Vorig jaar was ik er mezelf niet'

Al met al was het voor de Nederlander een prima eerste test richting de Tour de France. 'Wat komt, is het belangrijkst. Ik voelde me best ok茅, ondanks de warmte en het feit dat het mijn eerste wedstrijd sinds een poosje was. Ik heb goed gewerkt. Het is jammer dat je veel afziet om in de finale te geraken en dan pech kent, maar dat hoort erbij. Het is wel jammer, want dit is een leuke wedstrijd', zegt Van der Poel over de gravelkoers.

Woensdag begint de coureur aan de Baloise Belgium Tour. 'Als ik goed ben, moet ik daar kunnen meedoen voor het algemeen klassement. Een zege zou leuk zijn, maar hoeft niet per se', benadrukt Van der Poel dat het grote doel in juli ligt. 'Vorig jaar was ik er mezelf niet, dat heeft iedereen gezien. Nu voel ik me heel goed en heb ik een goede voorbereiding achter de rug. Ik kijk er echt naar uit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws