Van der Poel is fervent WK voetbal-volger: 'Depay, De Bruyne en Nederland komt verder dan België' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel is fervent WK voetbal-volger: 'Depay, De Bruyne en Nederland komt verder dan België'

Van der Poel is fervent WK voetbal-volger: 'Depay, De Bruyne en Nederland komt verder dan België'

Tal van sportliefhebbers zitten momenteel aan de buis gekluisterd met het WK voetbal. Zo ook Mathieu van der Poel, die door een persmoment donderdag de wedstrijd Uruguay - Zuid-Korea moest missen. De Nederlander blijkt een groot liefhebber van het WK.

De kopman van Alpecin-Deceuninck keert zondag in Hulst terug in het veld en nam donderdag de tijd om met de pers - waaronder In de Leiderstrui - te praten over zijn rentree. 'Ik heb wel heel veel zin om te crossen. Het lijkt alsof het al twee jaar geleden is dat ik nog gecrost heb, want vorige winter heb ik amper twee crossen gereden. Dus ik kijk er wel naar uit. En ik ondervind heel veel plezier in het trainen voor de cross.'

'Liefhebber' Van der Poel volgt WK voetbal met veel interesse

Na het praatje met de schrijvende pers verscheen de Nederlander ook nog voor de camera van de NOS, die hem vroeg naar zijn interesse voor het WK voetbal. Van der Poel was in de jeugd een goede voetballer en legde onder meer tests bij Willem II en Royal Antwerp FC af. 'Ik vind het altijd een hele leuke periode, zo'n wereldkampioenschap voetbal.'

'Ik ben nog wel steeds een liefhebber, ik probeer elke wedstrijd te volgen', stelde de Nederlander. 'Waar ik op let? Het spel. Frankrijk vond ik indrukwekkend spelen, qua samenhang. Een echt team, zoals ze op elkaar ingespeeld zijn.' De Fransen wonnen eerder deze week met 4-1 van Australië, dat nog wel op voorsprong kwam in die wedstrijd.

Tot slot legde de Nederlandse omroep hem enkele dilemma's voor. Van Gaal: gek of geniaal? 'Combinatie van de twee.' Hazard of Depay? 'Depay', zonder enig moment van twijfel. De Bruyne of De Jong? 'De Bruyne', om vervolgens te stellen dat hij denkt dat Nederland verder komt dan België in het voetbaltoernooi dat momenteel in Qatar gehouden wordt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws