Van der Poel kent ploeggenoten voor Bretagne Classic, Jumbo-Visma heeft selectie ook rond Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel kent ploeggenoten voor Bretagne Classic, Jumbo-Visma heeft selectie ook rond

Van der Poel kent ploeggenoten voor Bretagne Classic, Jumbo-Visma heeft selectie ook rond

Mathieu van der Poel werkt zondag in Plouay zijn eerste officiële koers in de regenboogtrui af. De Nederlander doet dit met een sterke ploeg aan zijn zijde, maar krijgt wel concurrentie van andere sterke teams als Jumbo-Visma. De Nederlandse formatie brengt twee kopmannen aan het vertrek: Christophe Laporte en Tiesj Benoot.

De Nederlander, die in Glasgow op voortreffelijke wijze wereldkampioen werd, wordt bijgestaan door onder meer Jasper Philipsen, Soren Kragh Andersen en Jonas Rickaert. Voor Van der Poel wordt het zijn eerste koers van deze maand, waarin hij ook onder meer te zien zal zijn op het testevent mountainbiken voor de Olympische Spelen.

Later werkt hij nog de GP Fourmies, GP Wallonie, Super 8 Classic en Circuit Franco-Belge af, om zijn wegseizoen op 8 oktober af te sluiten met Parijs-Tours.

Jumbo-Visma wil voor winst gaan in Frankrijk

Ook Jumbo-Visma heeft de ploeg voor de Franse WorldTour-koers rond. Titelverdediger Wout van Aert opteert voor de Tour of Britain, maar met Benoot en Laporte heeft de Nederlandse formatie nog genoeg moois aan het vertrek.

'Het zal een lastige koers worden', voorspelt ploegleider Robert Wagner. 'In Bretagne is het continue op en af. Het parcours wisselt ieder jaar. Qua hoogtemeters is het nog nooit zo zwaar geweest als de editie van dit jaar, die meer dan vierduizend hoogtemeters telt. Tel daarbij de afstand van bijna 260 kilometer op, en deze koers mag met recht als zwaar worden bestempeld. Benoot en Laporte zijn aankomende zondag onze vooruitgeschoven pionnen. Met hen hopen we mee te doen om de winst.'

Selectie Alpecin-Deceuninck Bretagne Classic 2023

Mathieu van der Poel
Jasper Philipsen
Soren Kragh Andersen
Fabio Van den Bossche
Jonas Rickaert
Dries De Bondt
Senne Leysen

Selectie Jumbo-Visma Bretagne Classic 2023

Bretagne Classic
Tiesj Benoot
Christophe Laporte
Koen Bouwman
Mick van Dijke
Tim van Dijke
Sam Oomen
Tosh van der Sande

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws