Van der Poel krijgt lofzang van toekomstig ploeggenoot: 'Hij is één van de weinigen met de X-factor' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel krijgt lofzang van toekomstig ploeggenoot: 'Hij is één van de weinigen met de X-factor'

Van der Poel krijgt lofzang van toekomstig ploeggenoot: 'Hij is één van de weinigen met de X-factor'

Na zeven jaar Team DSM/Sunweb maakte Søren Kragh Andersen deze winter de overstap naar Alpecin-Deceuninck, waar hij de klassieke kern rondom Mathieu van der Poel gaat versterken. De Deen kijkt uit naar zijn nieuwe ploeg, maar vindt het tegelijkertijd best spannend.

Ekstra Bladet sprak met Kragh Andersen, die namens DSM twee Tourritten wist te winnen in 2020. 'Het eerste trainingskamp met de ploeg was onwerkelijk. Ik zat al zo lang bij DSM, dat het bijna een gewoonte werd. Nu ben ik uit mijn comfortzone gestapt en dat geeft me motivatie en nieuwe energie. Tot nu toe ben ik super blij met mijn overstap', klinkt het uit de mond van de tevreden Scandinaviër.

Kragh Andersen heeft lovende woorden over voor kopman Van der Poel

De hardrijder wordt bij Alpecin-Deceuninck één van de mannen van de tweede lijn achter kopman Mathieu van der Poel. Kragh Andersen heeft alvast lovende woorden over voor zijn toekomstige ploeggenoot. 'Mathieu is uniek, er bestaat geen twijfel over dat hij een van de beste renners ter wereld is. Met zo'n grote ster rijden geeft extra motivatie, maar het is ook best spannend', bekent de Deen.

'Van der Poel heeft iets bijzonders, net als Pogacar, Van Aert en Evenepoel. Er zijn misschien vijf renners ter wereld die die X-factor hebben en hij is er één van' vervolgt Kragh Andersen. 'Hopelijk kan ik koersen met hem gaan rijden die hij wil winnen, want dan moet ik zelf ook op mijn best zijn. Als ik dat ben, ben ik ervan overtuigd dat we elkaar kunnen helpen.'

'Maar mijn droom is zeker ook om zelf finales te rijden', gaat de Deen, die alle kwaliteiten bezit voor het voorjaar, verder. 'Dat is wat ik nastreef. Ik wil de komende jaren meedoen in de grotere wielerkoersen.' Afgelopen seizoen eindigde hij als zevende in Milaan-Sanremo en vijfde in Gent-Wevelgem.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws