Geen Baal, maar wat dan wel? Van Aert juicht Van Empel toe, Van der Poel krijgt bijzondere post Veldrijden
Veldrijden

Geen Baal, maar wat dan wel? Van Aert juicht Van Empel toe, Van der Poel krijgt bijzondere post

Geen Baal, maar wat dan wel? Van Aert juicht Van Empel toe, Van der Poel krijgt bijzondere post

Wout van Aert en Mathieu van der Poel stonden de afgelopen weken garant voor heel wat spektakel in het veld, maar sloegen de veldrit van Baal op Nieuwjaarsdag over. Een dagje welverdiende rust voor de twee kemphanen, die dinsdag in Herentals terugkeren.

Tom Pidcock verscheen als enige van de Grote Drie aan de start in Baal. 'Ik heb het gevierd, ik kom net terug van de discotheek', lachte de Brit voor de start, om vervolgens serieus te antwoorden. 'Ik lag er vroeg in, ik vier eigenlijk geen oud en nieuw.' Pidcock won uiteindelijk niet, daar hij in de laatste ronde ten val kwam en zo zijn koppositie verloor.

Van Aert nam een dag rust, nadat hij op Oudjaarsdag nog aan zijn 2022-stats was gaan werken met een looptocht van 7,5 kilometer en een fietsrit van 110 kilometer. 'De 34.000 kilometer grens heb ik niet gehaald door een lekke band en een druk schema na de training', klonk het op Strava.

Als echte fan genoot Van Aert zondag wel van de Nieuwjaarscross in Baal. Hij zag Fem van Empel haar eerste wedstrijd namens Jumbo-Visma winnen en dat kon hem wel bekoren. Zo deelde hij een post van zijn ploeg met 'The name is Fem. Fem van Empel' op Instagram en liet hij op Twitter weten dat hij de Cervélo-fiets - met Europese kenmerken - van Van Empel prachtig vond.

Van der Poel ging er zaterdagavond eens op uit met zijn vriendin en enkele vrienden en kwam zondag ook niet in actie in wedstrijdverband. De Nederlander vertrok iets na twee uur voor een fietstocht van 49 kilometer tot de Nederlandse grens en zag bij thuiskomst een brief uit onverwachte hoek.

Een jonge fan uit Zwitserland stuurde een persoonlijk bericht naar het Nederlandse wielerfenomeen, wat door Van der Poels vriendin Roxanne Bertels op Instagram geplaatst werd. 'Dit is toch té schattig', vermeldde ze als tekst bij het briefje van de negenjarige jongen, die aangaf groot fan te zijn van VDP.

Geen Baal, maar wat dan wel? Van Aert juicht Van Empel toe, Van der Poel krijgt bijzondere post

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws