Quintana is definitief terug: Colombiaan keert in voorbereiding op Giro terug in Ronde van Valencia Wielrennen
Wielrennen

Quintana is definitief terug: Colombiaan keert in voorbereiding op Giro terug in Ronde van Valencia

Quintana is definitief terug: Colombiaan keert in voorbereiding op Giro terug in Ronde van Valencia

Nairo Quintana zal aankomende januari zijn rentree in het profpeloton vieren. De Colombiaanse klimmer zal dan deelnemen aan de Volta a la Comunitat de Valenciana. Dat werd deze ochtend bekend. Quintana keerde onlangs terug op het oude nest bij Movistar en en kan zich nu dus ook echt opmaken voor zijn terugkeer in het peloton. De Ronde van Valencia zal zijn eerste internationale wedstrijd worden sinds de Tour de France van 2022, waarin Quintana zesde werd, maar uit de uitslag werd geschrapt vanwege een positieve test op tramadol.

Sindsdien bleef Quintana trainen en hopen op een nieuwe ploeg, maar die kwam in 2023 niet. Zo reed Quintana in een wit tenue zonder sponsoring naar een derde plek op het nationaal kampioenschap van Colombia. Naar eigen zeggen is zij niveau nooit gedaald en bleven zijn waarden hetzelfde, waardoor Quintana met vertrouwen uitkijkt naar zijn rentree.

Rentree in Valencia lijkt opmaat naar Giro-deelname

De terugkeer in Valencia zal voor Quintana het begin zijn van zijn voorbereiding op de Giro d'Italia. Zo veel lijkt uit eerdere berichten duidelijk. Nadat zijn terugkeer bij Movistar wereldkundig werd, gonsde het gelijk van de geruchten rondom de Colombiaan. Nu is zijn échte terugkeer dus aangekondigd, en zal Quintana direct een van de grote namen zijn aan de start in Valencia. De kleine klimmer won het rondje al eens, in 2017. Ook toen reed hij de Giro.

Aan de Italiaanse ronde houdt Quintana gemengde gevoelens over. Zo won hij de Giro van 2014 relatief eenvoudig, maar werd hij in 2017 op de slotdag uit de roze trui gereden door niemand minder dan Tom Dumoulin. Het is nog niet duidelijk of Quintana daadwerkelijk als kopman naar de Giro van 2024 zal gaan, al zal hij, als we de Colombiaan zelf mogen geloven, zeker met grote ambities van start willen gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws