🎥 Van der Poel scheert langs rand van de afgrond, maar redt zichzelf in Giro-afdaling Wielrennen
Wielrennen

🎥 Van der Poel scheert langs rand van de afgrond, maar redt zichzelf in Giro-afdaling

🎥 Van der Poel scheert langs rand van de afgrond, maar redt zichzelf in Giro-afdaling

De zeventiende etappe van de Giro d'Italia was vooraf toch zeker geen rit waar we hem vooraan hadden verwacht, maar Mathieu van der Poel spotte deze ronde al vaker met de wetten van de natuur. De Nederlander van Alpecin-Fenix zat mee in de kopgroep, al ging het in de diepe finale bijna mis...

Van der Poel overleefde de eerste ongecategoriseerde klim van de dag en op de tweede - van derde categorie - viel hij zelfs aan. Hij kwam in een kopgroep van vier terecht, die de voet van de tweede klim van de dag bereikte. Op deze Passo del Vertiolo kreeg Van der Poel met z'n medevluchters nog wel gezelschap van wat betere klimmers, maar haalde hij verrassend de top.

In de afdaling wist Van der Poel wat hem te doen stond: aanvallen in de afdaling! Dat deed hij dan ook, maar wel met alle risico's van dien. In een bocht naar links zat de hartslag bij Van der Poel en alle wielerfans even in de keel toen hij een bocht leek te missen, maar op bizarre wijze redde hij het nog net, voordat de railing daar was.

Video: Van der Poel redt de bocht ternauwernood

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws