Van Wilder over tocht met twee in Giro: 'Had gevoel dat niet iedereen meer wat om ons gaf' Wielrennen
Wielrennen

Van Wilder over tocht met twee in Giro: 'Had gevoel dat niet iedereen meer wat om ons gaf'

Van Wilder over tocht met twee in Giro: 'Had gevoel dat niet iedereen meer wat om ons gaf'

Voorafgaand aan de Giro d'Italia was er sprake van twee topfavorieten: Primoz Roglic en Remco Evenepoel. Het contrast kon drie weken later bijna niet groter zijn, daar Jumbo-Visma met acht man - en winnaar Roglic - in Rome aankwam en Soudal Quick-Step het met twee moest doen.

Pieter Serry en Ilan Van Wilder verdedigden in de laatste dagen de eer van de ploeg van Patrick Lefevere, waar vijf man wegvielen met corona. 'Als je dit zou vertellen bij de start, zou niemand het geloven. We hebben met zijn allen de hele voorbereiding gedraaid op de Giro, heel veel tijd samen doorgebracht en veel opgeofferd', aldus Van Wilder.

Serry vond Giro aanvoelen als drie maanden

'Deze drie weken voelen nu als drie maanden', vult Serry aan. 'Nadat Remco wegviel hebben we met zijn allen nieuwe doelen gezet, maar toen moest er weer vier man naar huis. We hebben de halve Giro met drie gedaan en een derde met twee. De prestaties van Ilan waren dan nog een motivatie in de laatste dagen.'

'Als je met twee of drie renners bent, is het ook moeilijker om je plekje te veroveren. Ik had het gevoel dat niet iedereen meer wat om ons gaf, dat was jammer', liet Van Wilder weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws