Vingegaard en afdalingen, hoe is dat weer goed gekomen? 'Als je met Van Aert en Laporte op een berg zit...' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard en afdalingen, hoe is dat weer goed gekomen? 'Als je met Van Aert en Laporte op een berg zit...'

Vingegaard en afdalingen, hoe is dat weer goed gekomen? 'Als je met Van Aert en Laporte op een berg zit...'

De Tour de France is één week ver en Visma | Lease a Bike-kopman Jonas Vingegaard kijkt tegen 1.15 minuut achterstand aan tegenover grote concurrent Tadej Pogacar. Bij de Nederlandse ploeg is men tevreden over die feiten, daar de Deen nog altijd aan het terugkomen is van de zware valpartij die hij in april meemaakte in de Ronde van het Baskenland.

Matteo Jorgenson, schaduwkopman bij Visma | Lease a Bike, schoof na zijn goede individuele tijdrit aan bij de THEMOVE-podcast van Lance Armstrong. De Amerikaan, die zelf weer aan de betere hand is nadat hij lelijk ten val kwam in het openingsweekeinde, is onder de indruk van zijn ploeggenoot. 'Jonas is vrij introvert, dus hij laat weinig los over hoe hij zich voelt. Maar hij straalde vertrouwen uit in de eerste week, temeer omdat hij wel wat nerveus begon aan de Tour.'

'Hij heeft geen al te groot ego, dus voorafgaand aan de Tour had hij niet echt het vertrouwen', duidt Jorgenson. 'In het openingsweekeinde heeft hij veel vertrouwen opgedaan en ik denk dat hij er, nu na de tijdrit, nog altijd goed voorstaat. Ik weet zeker dat hij hier blind voor had getekend, zoals het er nu voorstaat. Toen hij in het ziekenhuis lag, heb ik met hem gesproken. Toen wist hij nog niet eens of hij wel wilde blijven fietsen.'

Ook in de afdalingen straalt Vingegaard het nodige vertrouwen uit, ondanks zijn zware val in het Baskenland. Jorgenson wijst daarvoor naar de hoogtestage in Tignes. 'Volgens mij heeft hij daar niet specifiek op getraind, maar als je op trainingskamp met Wout van Aert en Christophe Laporte bent... als je met die twee gasten bovenop een berg zit, dan train je vanzelf je afdalingen om ze überhaupt bij te houden. Dat heeft hem denk ik wel geholpen. Sowieso was het wel belangrijk om met de groep in Tignes te zijn, want na zijn val heeft hij veel alleen getraind', aldus de immer spraakzame Amerikaan.

Video: Matteo Jorgenson te gast bij podcast Lance Armstrong

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws