Visma | Lease a Bike blij met veerkracht: Lemmen kiest voor de aanval, Staune-Mittet lang bij de besten Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike blij met veerkracht: Lemmen kiest voor de aanval, Staune-Mittet lang bij de besten

Visma | Lease a Bike blij met veerkracht: Lemmen kiest voor de aanval, Staune-Mittet lang bij de besten

Visma | Lease a Bike heeft zaterdag teruggeslagen in de Ronde van Romandië. De Nederlandse ploeg toonde zich nog teleurgesteld na de tijdrit van vrijdag en koos om die reden de aanval in de koninginnenrit. Bart Lemmen en Johannes Staune-Mittet maakten daarbij een goede beurt.

Lemmen zat mee in de vroege vlucht en scoorde vanuit daar nog een hele bult bergpunten. Hij had nog één klim extra moeten overleven om de bergtrui over te nemen, maar dat lukte niet. De 28-jarige oud-militair moest passen en bleef zo enigszins met lege handen achter. 'We hebben wederom alles gedaan wat binnen onze machten lag', zegt ploegleider Grischa Niermann vol trots in een persbericht van het team.

Want naast Lemmen toonde ook Staune-Mittet zich van voren. De 22-jarige Noor kon lang mee met de besten uit het klassement, maar moest op de slotklim dan toch lossen. 'Het heeft zich vandaag niet uitbetaald in de vorm van een resultaat. We hadden het plan om mee te zitten in de vlucht. Dat is ook gelukt', analyseert Niermann. 'Andere ploegen wilden de koers overduidelijk hard maken, waardoor het al snel een lastig verhaal werd. Johannes reed vandaag een erg sterke wedstrijd. Hij heeft gevochten tot op de streep, maar ook hij kwam tekort ten opzichte van de concurrentie.'

Bergklassement winnen onmogelijk voor Lemmen

Zodoende blijft Visma | Lease a Bike wat op de twee rij hangen. Staune-Mittet vinden op plek twintig in het klassement terug als best geklasseerde renner. In het bergklassement staat Lemmen nu elf punten achter leider Juri Hollmann van Alpecin-Deceuninck. Die kloof is op de slotdag op zondag amper meer te dichten, met vier klimmetjes van derde categorie, aan drie bergpunten per stuk. Misschien dat er in de laatste etappe nog wel een mooie uitslag in zit voor bijvoorbeeld Tim van Dijke, die met een explosief finalerondje een parcours op zijn maat vindt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws