Visma | Lease a Bike raakt (nog) niet in de war van nieuwe sprintnederlaag Kooij, Uijtdebroeks was scherp Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike raakt (nog) niet in de war van nieuwe sprintnederlaag Kooij, Uijtdebroeks was scherp

Visma | Lease a Bike raakt (nog) niet in de war van nieuwe sprintnederlaag Kooij, Uijtdebroeks was scherp

Olav Kooij vertoonde beterschap in de vierde etappe van de Giro d'Italia, maar kwam opnieuw niet aan winnen toe. De Nederlandse sprinter van Visma | Lease a Bike finishte uiteindelijk als vierde, achter winnaar Jonathan Milan (Lidl-Trek), Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) en Tim Merlier (Soudal Quick-Step).

'We begonnen mee te rijden op de lange beklimming van de Colle del Melogno', blikt ploegleider Marc Reef terug op de etappe van dinsdag, via de ploegwebsite. 'De kopgroep reed vijf minuten voor het peloton, maar Jan Tratnik leverde knap werk om er tijdens de klim al heel wat van af te doen. Qua positionering deden we het beter dan gisteren.'

In de finale ging het eigenlijk ook allemaal zoals bedacht. 'Edoardo Affini en Tim van Dijke zorgden ervoor dat Olav en Christophe uitstekend geplaatst zaten op de Capo Mele. Olav werd op het goede moment gelanceerd door Christophe, maar hij werd op waarde geklopt. Ik zag al verschillende verbeteringen vergeleken met de etappe van gisteren. Op naar morgen, waar er ons een nieuwe sprintkans wacht.'

Lees verder onder de foto!

Visma | Lease a Bike raakt (nog) niet in de war van nieuwe sprintnederlaag Kooij, Uijtdebroeks was scherp
Jonathan Milan

Uijtdebroeks snoepte bonificatieseconde weg: 'Weet nooit of hij van pas zal komen'

Witte trui Cian Uijtdebroeks was in tegenstelling tot dinsdag wel bij de les en snoepte bij de tussensprint een bonificatieseconde weg voor de neus van zijn concurrenten. De jonge Belg sprong daarmee over de Colombiaan Einer Rubio (Movistar) naar plek vier in het klassement. 'Ik wist dat er een extra seconde te rapen viel, dus ik besloot om ervoor te gaan', reageert de 21-jarige Belg na afloop.

'In het klassement zullen er ongetwijfeld nog grote verschillen worden gemaakt in de bergritten. Al weet je nooit dat deze seconde me ooit van pas zal komen. Verder was het onze taak om Olav in een zo goed mogelijke positie te houden doorheen de rit, wat goed lukte. Als ploeg reden we een sterke rit', aldus Reef. Woensdag krijgt Kooij opnieuw een kans voor een eerste ritzege in een grote ronde. Tussen Genoa en Lucca moeten er 179 kilometers overbrugd worden, maar de kans dat de etappe opnieuw in een massaspurt uitdraait, is groot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws