Voorlopige deelnemerslijst Giro d'Italia met Evenepoel, Roglic, verwachte kopmannen en elf Nederlanders Wielrennen
Wielrennen

Voorlopige deelnemerslijst Giro d'Italia met Evenepoel, Roglic, verwachte kopmannen en elf Nederlanders

Voorlopige deelnemerslijst Giro d'Italia met Evenepoel, Roglic, verwachte kopmannen en elf Nederlanders

Op het moment van schrijven hebben twee ploegen hun selectie officieel bekendgemaakt, maar de organisatie van de Giro d'Italia kwam donderdag met een stuk meer duiding voor de Italiaanse rittenkoers. Op de voorlopige deelnemerslijst staan weinig verrassingen en in totaal elf Nederlanders.

Dat de Giro pronkt met de komst van Remco Evenepoel en Primoz Roglic is geen geheim meer. De kopmannen van Quick Step en Jumbo-Visma zijn er op 6 mei bij als er wordt gestart met een individuele tijdrit in de Abruzzo. Het is vooral interessant om te zien wie er vooralsnog nog meer beoogd zijn voor de eerste grote ronde van het jaar.

Naast Evenepoel en Roglic zien we oud-winnaar Tao Geoghegan Hart en Geraint Thomas terug bij INEOS Grenadiers, samen met Thymen Arensman. Ook grote namen als Rigoberto Urán, Hugh Carthy (EF), Damiano Caruso, Jack Haig (Bahrain), Aleksandr Vlasov (BORA) en João Almeida (UAE) staan ertussen. Warren Barguil (Arkéa) en Giulio Ciccone (Trek) zien we ook staan, maar de vraag is of zij op tijd hersteld zijn van coronabesmettingen.

Arensman, Mollema en Bouwman onder de Nederlanders voor de Giro d'Italia

Wat betreft Nederland komt de wielerfan er hier nog aardig vanaf. Naast Arensman zien we Oscar Riesebeek, Ramon Sinkeldam (Alpecin), Lars van den Berg (Groupama), Taco van der Hoorn (Intermarché), Martijn Tusveld (DSM), Koen Bouwman, Robert Gesink (Jumbo-Visma), Daan Hoole, Bauke Mollema (Trek) en David Dekker (Arkéa) in principe terug in de eerste week van mei.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws