Waar haalt Van Aert de mosterd voor zijn bizarre titels op Strava? 'Het is een beetje uit de hand gelopen' Wielrennen
Wielrennen

Waar haalt Van Aert de mosterd voor zijn bizarre titels op Strava? 'Het is een beetje uit de hand gelopen'

Waar haalt Van Aert de mosterd voor zijn bizarre titels op Strava? 'Het is een beetje uit de hand gelopen'

Wout van Aert vertoeft in voorbereiding op het wegseizoen al enkele weken op Mallorca met Tiesj Benoot en Julien Vermote. Dat valt al sowieso af te lezen uit zijn content, die hij dagelijks op Strava plaatst. Content die hij meestal voorziet van een sappige titel.

Het was even raar opkijken, toen Strava boven zijn rit van meer dan 130 kilometer volgende titel plaatste: 'En haten was nog geen nationale sport'. De volgende dagen werden trainingsritjes betiteld met 'Echt ik waan me in de tropen' of 'Mor nikske da zo hard kan stinken als ne rotte geest', maar als je er goed over nadenkt, probeert Van Aert wat songteksten van Nederlandstalige zangers te promoten.

Van Aert heeft het naar zijn zin op Mallorca

'Het is een beetje uit de hand gelopen', vertelde Van Aert bij Sporza. 'Ik maak er al langer een sport van om trainingen een bijzondere naam te geven. Bij onze eerste training waren we Kvraagetaan van Fixkes aan het zingen. Dat was blijven hangen en vaak gebruik ik dan zoiets voor de titels op Strava. Toen kwam ik op het idee om alle trainingen op Mallorca als titel een zin uit een Nederlandstalig lied te geven. Ik heb hier een fantastische periode gehad met supergoed weer. Ik heb het naar mijn zin.'

Dichter Van Aert bracht zo al vele odes aan Yevgueni ('Echt ik waan me in de tropen'), Samson en Gert ('Zo bie ba boe ba beestig mooi'), Gorki ('Lieve tijger, ik geef je alles') en Sam Gooris ('Lap, daar hebt het, wat hadde gedoegt'). Zaterdag is het echter bittere ernst, want dan begint Van Aert met de Clasica Almeria aan zijn eerste wegkoers van het seizoen!

'Het is wel een uitdaging geworden. Als ik leuke woorden zie of mooie rijmen, zoals Sam Gooris onnavolgbaar kan, dan vind ik dat fantastisch.' Ook Van Aert zwichtte voor de vraag naar Vlaams popidool Pommelien Thijs. 'Het was puur toeval. Maar ik ben zeker fan van Pommelien. Ze stond op de lijst.'

Hieronder enkele andere voorbeelden van Van Aerts Strava-avonturen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws