Wielrennen op TV 12 juni 2022 | Waar kijk je naar Dauphiné, Zwitserland, ZLM, mtb en België? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 12 juni 2022 | Waar kijk je naar Dauphiné, Zwitserland, ZLM, mtb en België?

Wielrennen op TV 12 juni 2022 | Waar kijk je naar Dauphiné, Zwitserland, ZLM, mtb en België?

Klaar voor een nieuwe zondag vol koers? Wij wel! De Dauphiné kent z'n laatste etappe, de Ronde van Zwitserland begint er juist aan met etappe 1. De ZLM Tour zit er bijna op en er staan 1.1-koersen in België voor de mannen en vrouwen op het programma. Ook gaan we weer mountainbiken, dit keer in Oostenrijk! Waar je het allemaal ziet? In de Leiderstrui vertelt het je hieronder:

TV en tijden etappe 8 Critérium du Dauphiné 2022

Het Critérium du Dauphiné is een aardige Jumbo-Visma-show aan het worden. Wout van Aert won twee etappes en droeg meerdere dagen het geel. Primoz Roglic nam het geel zaterdag over en lijkt op weg naar eindwinst. Jonas Vingegaard rijdt op zijn beurt uitstekend en staat tweede in het algemeen klassement. In de achtste etappe belooft het vuurwerk te worden, met een spannende bergrit. Haalt Jumbo-Visma nog één keer uit? En wie wordt er achter het Jumbo-Visma-duo derde?

De slotetappe van slechts 138,8 kilometer begint om 13.05 uur en finisht iets voor vijven. Eurosport en Sporza zijn er net als de hele week live bij. Eurosport doet dat vanaf 15.10 uur via Eurosport 1 en de Eurosport Player. Sporza heeft via Eén een drukke dag, met Formule 1, Dwars door het Hageland voor vrouwen én de Dauphiné. Maar normaliter moet men ook daar rond de klok van 15.00 uur beginnen. In de Leiderstrui verzorgt na de finish een uitgebreid verslag.

TV en tijden etappe 1 Ronde van Zwitserland 2022

De Ronde van Zwitserland begint zondag aan een zware tocht van acht dagen, waarin het eigenlijk geen dag vlak zal zijn. In de eerste etappe ligt de finish meteen vlak na een klimmetje. De rit begint om 12.50 uur en finisht normaliter rond 17.20 uur. Zo kunnen we na de finale van de Dauphiné meteen door richting Zwitserland!

Eurosport zendt de etappe live uit, al moet je daarvoor vooral bij de Eurosport Player zijn. Daar kun je om 15.35 uur inschakelen en gaan ze tot 18.00 uur door. Eurosport 1 is er door de Dauphiné pas om 17.00 uur bij, waardoor daar niet heel veel van de etappe te zien zal zijn. In de Leiderstrui is er ook bij deze koers voor een uitgebreid verslag na afloop.

TV en tijden etappe 5 ZLM Tour 2022

Vier sprints gehad, nog één te gaan! We gaan 162 koersen, van Made naar Rijsbergen en onderweg is het andermaal zo vlak als een biljartlaken. Zet klassementsleider Olav Kooij de puntjes op de i met z'n derde ritzege? Pakken Jakub Mareczko of Timothy Dupont hun tweede? Of gaat Elia Viviani voor het eerst juichen deze ronde?

De ZLM Tour kun je zondag bekijken via drie kanalen. De start is om 12.40 uur en de finish rond 17.00 uur. Eurosport ruimt een kanaal op de Eurosport Player in voor livebeelden, die om 15.35 uur starten. Je kunt ook op televisie terecht bij Omroep Brabant en L1, waar de uitzending ook om 15.35 uur begint. In de Leiderstrui is er met een verslag op de website.

TV en tijden Elfstedenronde 2022

Na Dwars door het Hageland gaan we zondag door in België met de Elfstedenronde. De Belgen bewezen al vaker slim te zijn en zijn dat nu opnieuw. De start van de eendagskoers wordt namelijk pas om 14.00 uur gegeven, waardoor de renners pas rond 18.30 uur binnen zijn. Dat betekent ruimte op tv, daar de meeste koersen al rond 17.00 uur binnen zijn.

Eurosport en Sporza verzorgen allebei livebeelden. Via de Eurosport Player kun je om 17.00 uur kijken naar Fabio Jakobsen en consorten. Sporza is er via Canvas om 17.55 uur bij. Kijk je liever naar andere koersen en lees ja van de Elfstedenronde het beste het verslag? Dan kun je bij In de Leiderstrui terecht.

TV en tijden SPAR Flanders Diamond Tour 2022

Ook de vrouwen gaan zondag koersen en wel in Dwars door het Hageland voor dames. Met de SPAR Flanders Diamond Tour heeft het een iets andere sponsor en dus naam, maar het principe is met een dagje overhard hetzelfde! Ook hier wordt de start om 14.00 uur gegeven, maar omdat de vrouwen maar 136 kilometer koersen, wordt de finish wel al om 17.30 uur verwacht.

Voor livebeelden moet je andermaal bij de Belgen zijn. Zij ruimen op de drukke zondag ruimte in bij Sporza voor wat live televisie via kanaal Eén. Hoe laat dat precies zal zijn, zal een beetje afhangen van de andere sporten. In principe zal dat pas na de Dauphiné zijn, zo is de verwachting.

TV en tijden wereldbeker mountainbike Leogang 2022

Tot slot gaan we ook nog mountainbiken en wel in Leogang in Oostenrijk. Het is de zesde manche, nadat we eerder al in Frankrijk, Brazilië, Duitsland, Tsjechië en Groot-Brittannië zijn geweest. De livestream op de site van RedBull begint bij de vrouwen om 12.00 uur. De mannen beginnen er om 14.30 uur aan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws