Wielrennen op TV 20 december 2021 | Welke Nederlanders worden wielrenner van het jaar? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 20 december 2021 | Welke Nederlanders worden wielrenner van het jaar?

Wielrennen op TV 20 december 2021 | Welke Nederlanders worden wielrenner van het jaar?

Maandagavond vindt tijdens het Wielergala 2021 de uitreiking voor wielrenner van het jaar plaats. Welke Nederlandse mannen en vrouwen mogen na een succesvol wielerjaar deze onderscheiding in ontvangst nemen? Wij vertellen u waar en hoe laat u de uitreiking op TV kunt zien.

Het was op veel vlakken een uiterst succesvol wielerjaar voor Nederland. Er werden wereldtitels behaald in het veldrijden en op de baan en in de BMX waren er meerdere successen op de Olympische Spelen en het WK. Op de weg was er Nederlands succes in klassiekers en grote rondes en werden er eveneens medailles binnengehaald op de Olympische Spelen en het WK. Het bracht een indrukwekkend rijtje namen naar voren die maandag kans maken op deze unieke onderscheiding.

Bij de mannen worden Mathieu van der Poel, Harrie Lavreysen en Niek Kimmann als grote kanshebbers voor de eretitel gezien. Bij de vrouwen zijn onder anderen Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk genomineerd. Daarnaast wordt er ook een talent van het jaar gekozen. De uitreiking van het Wielergala wordt live uitgezonden op het hoofdkanaal van Eurosport. Van 19.00 uur tot en met 20.00 uur zal presentator Sander Kleikers de avond bij elkaar praten, die vanwege de coronasituatie op een bijzondere wijze zal plaatsvinden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws