Zevenmijlslaarzen helpen Arensman vooruit in Giro-tijdrit: 'Dit had ik niet verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Zevenmijlslaarzen helpen Arensman vooruit in Giro-tijdrit: 'Dit had ik niet verwacht'

Zevenmijlslaarzen helpen Arensman vooruit in Giro-tijdrit: 'Dit had ik niet verwacht'

Thymen Arensman leek na het openingsweekend van de Giro d'Italia zijn klassementsambities al een beetje te kunnen opbergen, maar na een stevige tijdrit is de Nederlander inmiddels weer back in the game. Hij eindigde als vierde in Perugia en heeft de top tien daarmee alweer in zicht, terwijl kopman Geraint Thomas een mindere dag kende.

Bij INEOS Grenadiers zijn ze er al die tijd in blijven geloven, zo vertelde ploegleider Zak Dempster al tegen In de Leiderstrui. Toch stond Arensman zelf Eurosport met een grote glimlach te woord na de bevestiging in de Giro-tijdrit van veertig kilometer. 'Wat er goed ging? De tijd, denk ik. Ik voelde mij niet geweldig, maar zo is dat altijd in zo'n zware tijdrit. Blijkbaar ging ik heel snel, maar zo voelde het niet.'

'Dit resultaat had ik niet verwacht, maar het is een mooi gegeven richting de rest van de Giro', aldus Arensman. Hij was één van de vier mannen van INEOS Grenadiers in de top tien, met ook Filippo Ganna (tweede), Magnus Sheffield (derde) en dus kopman Thomas, die tiende werd in de chrono in Italië.

'Daar mogen we Zak Dempster, maar eigenlijk de hele ploeg, voor danken. Ze hebben alle verkenningen gedaan en het is mooi om te zien dat het zich deels uitbetaald', aldus Arensman. 'Daar moet ik het team een heel mooi compliment voor geven.'

INEOS Grenadiers: 'Rome is nog ver'

Dat Pogacar uiteindelijk de boel aan diggelen reed, was wel tegen het zere been van INEOS. 'We zijn niet de eerste ploeg die afgeslacht wordt door Pogacar, maar we gaan zeker ook niet de laatste zijn. Ik denk dat onze mannen een heel goede tijdrit gereden hebben, met vooral Filippo, Thymen en Magnus. G kwam wat tekort op die laatste klim, zo eerlijk moeten we ook zijn. Rome is echter nog ver', liet ploegleider Dempster weten na afloop.

Thomas kende zoals gezegd geen lekkere dag, maar de ploeg blijft het geloof erin houden. 'We gaan ons smijten, zoals we elke dag al hebben gedaan', besloot Dempster.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws