Zieke Ewan moet Milaan-Sanremo missen, Matthews namen Jayco AlUla juist net op tijd fit Wielrennen
Wielrennen

Zieke Ewan moet Milaan-Sanremo missen, Matthews namen Jayco AlUla juist net op tijd fit

Zieke Ewan moet Milaan-Sanremo missen, Matthews namen Jayco AlUla juist net op tijd fit

Jayco AlUla moet het in Milaan-Sanremo stellen zonder Caleb Ewan, die ziek is geworden tijdens Tirreno-Adriatico. Bij afwezigheid van de rappe man is Michael Matthews, die samen met Tadej Pogacar vanuit Monaco naar Milaan reed, de kopman van de Australische ploeg.

Matthews stond al twee keer op het podium van Milaan-Sanremo en heeft dus goede herinneringen aan de Italiaanse koers. 'Ik kijk er heel erg naar uit om terug te keren in de koers, nadat ik vorig seizoen omwille van corona niet mee kon doen. Het is één van mijn favoriete wedstrijden van het jaar en naar mijn mening zeker de mooiste.'

De Aussie kende geen perfecte voorbereiding. 'Jammer genoeg moest ik ziek opgeven in Parijs-Nice, maar daardoor heb ik wel wat tijd kunnen nemen om te herstellen. De afgelopen week heb ik prima kunnen trainen, dus ik ben ready to go', stelt Matthews.

'All-in for Bling' bij Jayco AlUla in Milaan Sanremo

'All-in for Bling' is het credo dat Jayco AUla hanteert, alhoewel de ploeg met Luke Plapp ook nog iemand heeft die op papier lang mee kan. Ploegleider Matthew Hayman geeft tekst en uitleg: 'Het is het eerste Monument van het jaar en met Michael hebben we iemand met wie we mee hopen te kunnen doen om de overwinning op de Via Roma.'

Naast Plapp zijn ook Alessandro De Marchi, Luke Durbridge, Lucas Hamilton, Michael Hepburn en Davide de Pretto van de partij. 'Het is altijd een zeer interessante finale na een lange dag in het zadel, waarvoor we een ploeg hebben meegenomen die Michael kan ondersteunen en hem kan positioneren voor de kritieke punten. We zijn er klaar voor', aldus de sportief directeur van de Saoedisch-Australische ploeg.

Selectie Jayco AlUla Milaan-Sanremo 2024

Alessandro De Marchi
Luke Durbridge
Lucas Hamilton
Michael Hepburn
Michael Matthews
Luke Plapp
Davide De Pretto

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws