Ewan wint spurt met zes op een lijn van Ackermann in Brussels Cycling Classic Algemeen nieuws

Ewan wint spurt met zes op een lijn van Ackermann in Brussels Cycling Classic

Door Ward Hilhorst 07 september 2019 | 16:05


De sprint van een groep van een man of 25 in de Brussels Cycling Classic is gewonnen door Caleb Ewan. Hij was de sterkste van zes sprinters op lijn op een natgeregend parcours. Een grote kopgroep vocht hard om het peloton voor te blijven, maar vlak voor het einde mochten de sprinters toch hun treintjes klaar gaan maken.

Toen een groep van zeven renners vrij snel in de race vertrok, had het peloton geen neiging ze binnenboord te houden. Clément Carisey, Etienne van Empel, Oscar Riesebeek, Elmar Reinders, Cyril Gautier, Lionel Taminiaux en Petr Rikunov kregen al gauw drie minuten. Met Van Empel, Riesebeek en Reinders waren de Nederlanders dus goed vertegenwoordigd in de groep. Rikunov en Taminiaux konden het tempo op een gegeven moment niet meer houden, waardoor er vooraan nog maar vijf man over was. 

Die vijf kregen gezelschap van vijf andere mannen met nog veertig kilometer te gaan, maar ondertussen werd in het peloton door BORA-hansgrohe flink gejaagd, om er zo voor te zorgen dat hun kopman Pascal Ackermann kon gaan sprinten. In het peloton werd er heel hard gereden, en de koplopers werden dan ook gegrepen op tien kilometer van de streep. Daarna mochten de ploegen zich klaarmaken voor de sprint. Die sprint werd gewonnen door Ewan, terwijl de top-6 op één lijn eindigde.

(Foto: Eurosport)

Uitslag Brussels Cycling Classic

1. Caleb Ewan
2. Pascal Ackermann
3. Jasper Philipsen
4. Davide Ballerini
5. Jasper Stuyven
6. Arnaud Démare
7. Alexander Kristoff
8. Amaury Capiot
9. Baptiste Planckaert
10. Kaden Groves


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws