[Update] Dennis tekent tweejarig contract bij INEOS: 'Altijd groot fan geweest' Algemeen nieuws

[Update] Dennis tekent tweejarig contract bij INEOS: 'Altijd groot fan geweest'

Door Lex Kersten 09 december 2019 | 14:10


Het lijkt dan eindelijk rond te zijn gekomen tussen Rohan Dennis en Team INEOS, zo meldt The Advertiser, een krant uit Australië. Eerder waren er al speculaties dat hij naar de ploeg van onder anderen Chris Froome en Egan Bernal zou gaan. Toch duurt het allemaal lang voordat de definitieve beslissing wordt gemaakt.

Bij Team INEOS zal hij in ieder geval geen kopman zijn. Naast Froome en Bernal krijgt hij ook nog gezelschap van Geraint Thomas en Richard Carapaz. Eerder liet hij weten in de toekomst voor een klassement in een grote ronde te willen gaan, maar voorlopig zal hij waarschijnlijk dus nog moeten knechten. 

In het interview laat hij tevens weten dat de Olympische tijdrit het hoofddoel is van aankomend jaar: 'Ik wil me zo goed mogelijk voorbereiden op die tijdrit, dus is het misschien niet het beste idee om de Ronde van Frankrijk te rijden.' De tijdrit vindt tien dagen na de Tour plaats en is voor hem dus niet de ideale voorbereiding. Afgelopen WK wist hij de tijdrit nog ruimschoots te winnen door de concurrentie op meer dan een minuut te zetten.

Update - 9 december 2019 (14.10 uur): Dennis tekent tweejarig contract bij Team INEOS

Waar het maandagochtend nog geruchten waren, is het nu officieel. Rohan Dennis heeft een tweejarig contract getekend bij Team INEOS, zo meldt het op haar website. De 29-jarige Australiër kijkt uit naar de komende jaren bij zijn nieuwe ploeg: 'Dit is een droom voor mij sinds ik professioneel ben gaan rijden. Ik ben altijd groot fan geweest van dit team en het was altijd een doel om voor dit team te mogen rijden.'

Bij zijn vorige ploeg was hij niet tevreden met het materiaal dat hij kreeg, dat is bij deze ploeg wel anders. 'Dit is een team dat gelooft in innovatie, vooral in het tijdrijden, iets waar ik natuurlijk enorm gepassioneerd over ben. Ik hoop dat ik de ploeg trots kan maken in de tijd dat ik er ben.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws