Vlasov geeft visitekaartje af met ritwinst in Provence, Kelderman sterk tweede Algemeen nieuws

Vlasov geeft visitekaartje af met ritwinst in Provence, Kelderman sterk tweede

Door Bram van der Ploeg 14 februari 2020 | 17:00


Aleksandr Vlasov heeft in zijn debuutronde voor Astana meteen een prachtige ritzege gepakt in de Tour de la Provence. De 23-jarige Rus, die deze winter overkwam van Gazprom-Rusvelo, viel solo aan op de slotklim in de tweede etappe en werd niet meer terug gezien. Wilco Kelderman sprintte bergop sterk naar plek twee.

In de eerste serieuze bergetappe waren het vier vluchters die er vandoor gingen. Jonas Koch (CCC Team), Victor Lafay (Cofidis) en Cyril Barthe (BB Hotels) kregen een kleine voorsprong, waar op 33 kilometer van de meet (nadat er al drie van de vijf cols bedwongen waren) nog 1.50 minuten van over was. 

Voor de aankomst bergop moest alleen Le Brulat van derde categorie nog beklommen worden en de drie vooraan bleven goed ronddraaien. In het peloton nam Cofidis lange tijd het initiatief voor kopman Jesus Herrada, die duidelijk plannen had. Onderaan de voet van de voorlaatste klim van de dag waren de drie vluchters eraan voor de moeite. Het peloton raasde vervolgens naar de voet van de slotklim; 4,7 kilometer lang aan zeven procent gemiddeld.

Ondanks het hoge tempo slaagde NIPPO Delko One Provence erin om met een duo-aanval weg te rijden. Julien el Fares en Evaldas Siskevicius waren de twee dappere strijders. Veel succes hadden ze niet met hun aanval, want tijdens de slotklim werden ze snel voorbij gereden. In dat pak bleef het daarna lang rustig. De grote namen positioneerden zich wel vooraan, maar deelden nog geen prikjes uit.

Kelderman was de eerste die van zich liet horen, maar Astana controleerde de boel vakkundig. De blauwe formatie nam daarna het heft zelf in handen, door via Vlasov aan te vallen. De Russische kampioen pakte snel een indrukwekkend gat naar het peloton, mede omdat er in het pelotonnetje erachter naar elkaar werd gekeken. Vlasov kon zo knap door naar de ritzege, Kelderman sprintte achter hem naar de tweede plaats. (foto: Sirotti, 2019)

Uitslag etappe 2 Tour de la Provence 

1. Aleksandr Vlasov
2. Wilco Kelderman +0.24
3. Alexey Lutsenko ''
4. Magnus Cort Nielsen ''
5. Andrea Bagioli ''
6. Eddie Dunbar ''
7. Thibaut Pinot ''
8. Nairo Quintana ''
9. Arelien Paret-Peintre ''
10. David Gaudu ''

Klassement na etappe 2 Tour de la Provence 

1. Aleksandr Vlasov
2. Wilco Kelderman +0.28
3. Alexey Lutsenko + 0.30
4. Magnus Cort Nielsen + 0.34
5. Andrea Bagioli ''
6. Eddie Dunbar ''
7. Thibaut Pinot ''
8. Nairo Quintana ''
9. Arelien Paret-Peintre ''
10. David Gaudu ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws