Dumoulin móet los in Dauphiné: 'Aanpakken alsof hij hem wil winnen' Algemeen nieuws

Dumoulin móet los in Dauphiné: 'Aanpakken alsof hij hem wil winnen'

Door Bram van der Ploeg 12 augustus 2020 | 11:14


Tom Dumoulin moet het Critérium du Dauphiné aangrijpen om nog enkele belangrijke stappen te zetten richting de Tour de France. Dat stelt performance coach Mathieu Heijboer vast in het Algemeen Dagblad.

Team Jumbo-Visma is blij met de prestatie van Dumoulin de Tour de l'Ain, maar wil Dumoulin een prominente rol spelen in de Tour de France, dan heeft hij nog wel wat 'hardheid' nodig. 'Wat Tom nodig heeft, is vooral wedstrijdintensiteit. Dat heeft hij veel langer gemist dan de meeste van zijn collega's en bijna al zijn concurrenten. Zijn lichaam moet wennen aan het dag in, dag uit leveren van zware inspanningen in combinatie met lang geconcentreerd zijn', aldus Heijboer.

Na 420 dagen niet koersen, is het de vraag of Dumoulin al drie weken op de toppen van zijn kunnen kan presteren. 'Dat zag je bij Tom in de Tour de l'Ain, maar ook op trainingskamp, waar hij soms na een zware training net wat meer tijd nodig had om te herstellen dan de andere klassementsrenners. Het is belangrijk dat hij in de Dauphiné de koers vijf dagen achter elkaar aanpakt alsof hij hem wil winnen. In de loop van de week zal er zich ook wel weer een strategisch spel ontvouwen, maar de insteek is dat hij voor het klassement gaat. Hij moet zich zeker niet inhouden.'

Dumoulin: 'Ik was net een nerveuze junior'

Zelf is Dumoulin het volledig eens met de lezing dat hij broodnodig kilometer nodig heeft om beter te worden. 'Op dag één van de Tour de l'Ain was ik net een nerveuze junior die bij zijn eerste oefenwedstrijden aan de start staat. Ik was onzeker. Ik wist dat ik niet gelost zou worden. Maar hoe zou het weer zijn? Het was echt lang geleden. Dat heeft me toch aan het twijfelen gebracht, die hele periode. Daarom ben ik blij dat het drie dagen lang goed ging. De ene dag beter, de andere minder, er zat wisseling in. Dat is niet erg. Dat gaat in de Dauphiné ook zo zijn. Ik ben blij dat de kop eraf af, dat heeft me deugd gedaan', zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

(foto: Wesley van Bavel)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws