Van Aert dankt luxe-knechten in Dauphiné: 'Zag een gele trein rijden' Algemeen nieuws

Van Aert dankt luxe-knechten in Dauphiné: 'Zag een gele trein rijden'

Door Bram van der Ploeg 12 augustus 2020 | 17:14


Wout van Aert is in de vorm van zijn leven. De 25-jarige Belg won woensdag de eerste etappe in het Critérium du Dauphiné, door in een sprint bergop te winnen van Daryl Impey. In de kilometers ervoor werd hij perfect afgezet door zijn drie luxe-knechten.

Primoz Roglic neutraliseerde een aanval van Rigoberto Urán, Tom Dumoulin floot Tiesj Benoot terug en Steven Kruijswijk controleerde vervolgens het peloton, totdat er geen weg meer terug was. Van Aert zat voorin en kon de boel vakkundig afmaken. 'Kennelijk heb ik goede benen', zo lacht hij na afloop. 'Ik kwam gisteren (dinsdag, red.) heel moe aan in het hotel, maar de ploeg wilde alsnog geweldig werk doen voor mij.'

Jumbo-Visma reed zodoende rond met een plan. Tony Martin controleerde de vroege vlucht en in de finale maakten Robert Gesink en Sepp Kuss tempo. 'Ik was heel gemotiveerd om het af te maken in de sprint. We hebben zo'n sterke ploeg, met al die kopmannen die voor mij werkten op het einde. Dit is een geweldige overwinning. Bij de eerste doorkomst bij de finish zei ik dat ik me heel goed voelde en toen zag ik die gele trein...' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws