Dehaes wint door weersomstandigheden ingekorte, maar loodzware GP Denain Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Dehaes wint door weersomstandigheden ingekorte, maar loodzware GP Denain

Dehaes wint door weersomstandigheden ingekorte, maar loodzware GP Denain

Kenny Dehaes heeft de GP Denain gewonnen. De renner van WB Aqua Protect Veranclassic was het sterkst van een uitgedund peloton in ijskoude omstandigheden.

Met een door de weersomstandigheden flink ingekort parcours zonder kasseien ging het peloton om 12.30 uur van start in de vrieskou. In die beginfase wilden er flink wat renners wat van maken, maar op 105 kilometer van de meet kwam het peloton uiteindelijk 'gewoon' bij elkaar. Door flink wat wind, en een eerste kasseienstrook die nog wel in het parcours lag, splitste het peloton daarna echter uiteen.

Jonas Koch, Preben Van Hecke en Nikolay Trusov fietsten in de hectiek een minuutje voorsprong bij elkaar en zij kregen, naarmate het peloton dichterbij kwam, meerdere renners met zich mee. Een initiatief van drie Direct Energie-renners zorgde er daarna echter voor dat er een nieuwe kopgroep ontstond. Ramon Sinkeldam moest namens Groupama-DFJ in de achtervolging, want die ploeg had de slag gemist. Het gat op de zeven nieuwe koplopers (Denz, Chavanel, Gaudin, Petit, De Gendt, Backaert en Dehaes) bedroeg eerst wel slechts vijftien seconden.

Omdat in de achtervolgende groep, met ook Wout van Aert, de samenwerking niet optimaal verliep, vergrootte het gat naar twintig seconden. Toen Groupama-FDJ definitief het heft in handen nam, stabiliseerde deze voorsprong en werd het dus een lastig verhaal voor enkele belangrijke kanshebbers op de zege. Met nog één kasseienstrook op het programma hield de groep echter wel de gang erin, je weet immers maar nooit.

Petit was namens het sterk vertegenwoordigde Direct Energie de eerste die uit de kopgroep demarreerde. Omdat zijn twee ploeggenoten logischerwijs niet mee trapten, kreeg de Fransman een prima gaatje. Hij draaide met 25 seconden voorsprong op de groep-Sinkeldam de kasseien op. Door het vertragen van Direct Energie haalden Sinkeldam en consorten de zes overige vluchters terug, waardoor alleen Petit nog voorop reed.

Uiteraard was het Van Aert die in zijn eentje nog een poging deed om Petit terug te halen op de kasseien, maar die had inmiddels een gat van een halve minuut. Toen Van Aert na de kasseien omkeek en zag dat zijn gaatje niet groot genoeg was, hield hij dan ook de benen stil. Vooraan viel Petit ondertussen toch wat stil na een flinke krachtsinspanning, waardoor een deel van de achtervolgers nog op tien seconden kwam. Op drie kilometer van de meet spoot het zuur uit zijn oren en zag hij de achtervolgers snel dichterbij komen.

Terwijl Petit het hoofd schudde, werd er door de rest weer aangevallen, want alles lag weer open. Dehaes plande zijn versnelling het best en kon voor de finish al omkijken. Hugo Hofstetter won de resterende sprint van de groep erachter.

Uitslag:
1. Kenny Dehaes
2. Hugo Hofstetter
3. Julien Duval
4. Andrea Pasqualon
5. Bram Welten
6. Coen Vermeltfoort
7. Shane Archbold
8. Marc Sarreau
9. Jimmy Turgis
10. Adrien Petit

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws