Kamp Van der Poel verrast met programma en zet kruis door Amstel Gold Race? Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Kamp Van der Poel verrast met programma en zet kruis door Amstel Gold Race?

Kamp Van der Poel verrast met programma en zet kruis door Amstel Gold Race?

Mathieu van der Poel zal normaal gesproken in 2020 zijn titel in de Amstel Gold Race niet verdedigen. Dat heeft Adrie van der Poel verteld in een interview met Helden. De blik van Van der Poel gaat na Parijs-Roubaix volledig op het mountainbiken.

'Volgend seizoen deelt Mathieu het seizoen door de Spelen anders in dan dit jaar. Na Parijs-Roubaix zal hij geen klassiekers meer rijden. Dus ook de Amstel Gold Race niet', aldus vader Van der Poel. Begin deze week werden flarden van het programma al bekend en begin november gaf zijn ploeg Corendon-Circus de Amstel nog wel als optie door aan de NOS.

Van der Poel won in 2019 op weergaloze wijze zijn 'thuiswedstrijd' in Limburg, maar deze past in 2020 dus toch niet in zijn programma. De Nederlander wil goud winnen op de mountainbike tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Van der Poel rijdt normaal gesproken wel Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. In het Vlaamse voorjaar zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn grote doelen.

Tegenover In de Leiderstrui laat Corendon-Circus overigens weten dat de uitspraken 'voorbarig' zijn. Met Mathieu van der Poel weet je het per slot van rekening nooit... (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws