Kelderman voelt zich goed, Tusveld moet geblesseerd afhaken Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Kelderman voelt zich goed, Tusveld moet geblesseerd afhaken

Kelderman voelt zich goed, Tusveld moet geblesseerd afhaken

Wilco Kelderman sprintte achter een ontketende Aleksandr Vlasov naar een knappe tweede plek in de Tour de la Provence. De Nederlander voelde zich goed, maar zat in de Astana-tang. 'Zij waren als ploeg simpelweg te sterk.'

Op de teamsite laat Kelderman weten dat het een hectische dag was in Frankrijk. 'Er waren veel bochten en lastige wegen, maar we hebben het gemaakt tot de finale.' Kelderman verloor wel zijn ploeggenoot Martijn Tusveld onderweg, over eventuele blessures van de onfortuinlijke knecht was toen nog niks bekend.

Op de slotklim probeerde Kelderman het even met een demarrage, maar ver reikte die niet. 'Ze zaten in mijn wiel, Astana was gewoon te sterk.' Een tweede plek was dus het maximaal haalbare, en deze behaalde hij door onder meer Alexey Lutsenko te kloppen op de lastige slotklim. 'Het is goed om het seizoen zo te beginnen, het is na een hoogtestage altijd even afwachten hoe het gaat.'

Tusveld heeft schouderblessure en moet naar huis

Martijn Tusveld heeft aan de valpartij een schouderblessure opgelopen. Uit scans in het ziekenhuis bleek dat het beter was als hij de koers zou verlaten. Kelderman zal het op de Ventoux dus zonder zijn trouwe helper moeten doen. De exacte aard van de blessure is nog niet bekend en de verwachte revalidatieperiode dus ook niet. (foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws