Van Vliet over mogelijke absentie Van der Poel: 'Jammer, maar hopen op Dumoulin' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van Vliet over mogelijke absentie Van der Poel: 'Jammer, maar hopen op Dumoulin'

Van Vliet over mogelijke absentie Van der Poel: 'Jammer, maar hopen op Dumoulin'

Gister kwam het nieuws naar buiten dat Mathieu van der Poel zijn titel in de Amstel Gold Race mogelijk niet gaat verdedigen, afgaand op een interview van vader Adrie met Helden. Corendon-Circus was er als de kippen bij om te stellen dat dit voorbarig was, dus het is nog even afwachten op het definitieve besluit. Desondanks heeft wedstrijdorganisator Leo van Vliet al gereageerd op de mogelijke afwezigheid van de publiekstrekker.

Tegenover Sportnieuws laat Van Vliet weten het te betreuren, maar tegelijkertijd de deelname van VDP niet uit te sluiten. 'Het kan natuurlijk zijn dat hij andere koersen niet rijdt, en dat hij dan toch bij ons uitkomt. Je weet het maar nooit. Die andere wedstrijden wil hij natuurlijk ook winnen, maar de mooiste heeft hij al.' Van der Poel liet afgelopen jaar zien dat zijn programma lang niet altijd vast staat, met enkele wisselingen. Zo besloot hij onder meer niet naar Tokio af te reizen voor het testevent van de Olympische Spelen.

Van Vliet vervolgt met het feit dat hij niet verbaasd is over de absentie van Van der Poel. 'Ik vind het bijzonder jammer, maar heb er toch niks over te zeggen. Die renners maken hun programma met hun ploeg.' De ex-bondscoach ziet geen reden om iets aan te passen aan zijn wedstrijd. 'Al hoop ik wel dat Dumoulin komt. Ik ga er vanuit dat hij de Tour rijdt, en dan kan het. Het afgelopen jaar hebben we al meer sterke renners naar Limburg weten te verleiden, mede door de parcourswijziging.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws