Alaphilippe verwacht weinig van Italiaanse koersen: 'Wil later in topvorm zijn' De Klassiekers

Alaphilippe verwacht weinig van Italiaanse koersen: 'Wil later in topvorm zijn'

Door Wilbert van der Velde 29 juli 2020 | 19:40


Hoewel Julian Alaphilippe de komende weken wel zal deelnemen aan de Strade Bianche en Milaan-Sanremo, verwacht de oud-winnaar van beide koersen niet dat hij in zijn beste vorm aan de start zal staan. ‘Het plan is om niet in topvorm te zijn tijdens de eerste koersen’, vertelt hij aan L’Equipe.

Door het compacte seizoen ziet Alaphilippe zich genoodzaakt om keuzes te maken en de Italiaanse wedstrijden zijn daar het slachtoffer van. De renner van Deceuninck-Quick-Step heeft zijn zinnen vooral gezet op de Tour de France, het WK in Zwitserland en de klassiekers daarna. Toch wil hij de wedstrijden in Italië wel rijden. ‘Ik ben enthousiast om die koersen weer te rijden, ook al zal ik niet de vorm van vorig jaar hebben.’

Alaphilippe heeft dit jaar al meermaals aangegeven dat hij niet van plan is om voor het algemeen klassement te gaan in de Tour de France. ‘Ik heb geen specifieke plannen voor de Tour. Vorig jaar was ontegenzeggelijk een geweldige Tour, maar het klassement is geen doel. Ik wil een goede Tour rijden, maar ook fris genoeg zijn voor het WK en de wedstrijden nadien.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws