Bizarre voorbereiding Giro-tijdrit Campenaerts; darmspoeling vlak voor start Giro d'Italia

Bizarre voorbereiding Giro-tijdrit Campenaerts; darmspoeling vlak voor start

Door Marijn van den Berge 11 mei 2019 | 09:24


In aanloop naar zijn werelduurrecordpoging, geslaagd overigens, kwam de wereld erachter wat Victor Campenaerts eigenlijk over heeft voor zijn vak. Maanden in Namibië, elk detail op de fiets, zijn pak en aan zijn lichaam werd perfect in orde gemaakt. En ondanks dat hij in de openingstijdrit van de Giro geen favoriet is vanwege de klim, kent de Belg opnieuw een extreme voorbereiding.

‘Vijf procent kans dat ik win? Dat vind ik al veel. Het is eigenlijk onmogelijk om deze klimtijdrit te winnen tegen Roglic’, zegt Campenaerts tegen Het Nieuwsblad. Maar toch wil hij graag een topklassering rijden en dus doet hij daar alles voor.

Zo eet hij vooral veel witte rijst, om minder darminhoud te hebben. Over darminhoud gesproken; een paar uur vóór de tijdrit zal Campenaerts een darmspoeling doen, zodat hij nog even naar de wc moet. ‘Zo kun je gemakkelijk 200 gram kwijtspelen. Dan moet je 1.2 Watt minder hard trappen.’

Daarnaast monteert hij de kleinste tandbladen op de fiets, zodat zijn fiets minder weegt, zit er geen lak op de fiets én stript hij zijn fietscomputer. ‘Ik heb alle lijm eruit gehaald, zodat hij niet meer waterdicht is. Ik heb er ook enkele onnodige vijzen uitgehaald en de battery pack gehalveerd. Die gaat nu sneller leeg, maar voor 8 kilometer is dat geen probleem.’ Winst: 30 gram. Het gaat écht om de details. (Foto: Instagram Campenaerts)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

Denk jij dat Primož Rogli? de eerste etappe van de Giro d'Italia wint? Zet dan in en krijg 1,45 keer je inzet terug!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws