Tourploeg Jumbo-Visma staat aan vooravond van Tour de France-bubbel Tour de France

Tourploeg Jumbo-Visma staat aan vooravond van Tour de France-bubbel

Door Bram van der Ploeg 09 juli 2020 | 14:01


Er zit al een deel van de ploeg in Oostenrijk, maar de ogen bij Team Jumbo-Visma zijn komende weken toch vooral gericht op het Franse Tignes. De Tourploeg van de Nederlandse formatie zal daar in de laatste drie weken van juli voor het eerst op hoogtestage gaan, als voorbereiding op de Ronde van Frankrijk.

Het is de eerste van twee hoogtestages die Jumbo-Visma in Tignes, op 2100 meter hoogte, belegt. Primoz Roglic, Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin... ze zijn allemaal van de partij. Na de eerste hoogtestage wordt er in augustus gekoerst in Tour de l'Ain en de Dauphiné, alvorens men terugkeert naar Tignes om de puntjes op de i te zetten.

De Tourploeg zal elkaar voor de Tourstart door en door kennen, want het team zal bijna alles samen rijden. 'We willen graag een soort bubbel creëren door de Tourploeg voor een groot gedeelte samen te laten koersen en trainen. Vorig jaar zijn we voor het eerst naar Tignes geweest in aanloop naar de Tour de France. Dat is ons ontzettend goed bevallen. Daarom hebben we er weer voor gekozen om in Tignes onze voorbereiding te doen', zo vertelt performance coach Mathieu Heijboer via de kanalen van het team. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws