Iserbyt wil Van der Poel dwarsbomen: 'Vijf minuten geruststellende voorsprong' Veldrijden

Iserbyt wil Van der Poel dwarsbomen: 'Vijf minuten geruststellende voorsprong'

Door Bram van der Ploeg 15 november 2019 | 13:10


Eli Iserbyt legt zich niet zomaar neer bij het gegeven dat Mathieu van der Poel dit seizoen louter mikt op de DVV Trofee in het veldrijden. De Belg beseft dat het lastig wordt, maar maakt zelf ook een doel van dit klassement.

Omdat Van der Poel niet meedeed aan de DVV-cross op de Koppenberg heeft Iserbyt alvast een voorsprong van in ieder geval vijf minuten. Kan de Nederlandse wereldkampioen dat tegen een goede Iserbyt wel omdraaien? Vorig jaar was vijf minuten niet genoeg, maar ik hoop dat het verschil nu kleiner blijft. Als je naar het Europees kampioenschap kijkt, dan zal hij toch heel sterk moeten zijn. Blijf ik gespaard van pech, dan moet vijf minuten een geruststellende voorsprong zijn. Vorig jaar pakte hij in Hamme veel tijd terug, maar het vernieuwde parcours van zondag moet me beter liggen', aldus de kleine Belg.

Om een eventuele zege in het klassement van de DVV Trofee extra glans te geven, hoopt Iserbyt op een zege in een direct duel met Van der Poel. 'Dat is het ultieme doel. De laatste drie jaar zijn daar maar heel weinig renners in geslaagd. Dat Mathieu nu nog niet top is? Misschien is dat voor andere renners wel frustrerend, maar ik besef dat ik nog bijna drie jaar jonger ben. Voor de start van het seizoen had ik me er niet op ingesteld om hem eens te verslaan, nu is het een extra motivatie. Als hij nog sterker wordt en ik kan volgen, dan word ook ik daar sterker van.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws