Aerts ondanks valpartij en lekke band derde in Namen: 'Afdalingen zaten vol stenen en wortels' Veldrijden
Veldrijden

Aerts ondanks valpartij en lekke band derde in Namen: 'Afdalingen zaten vol stenen en wortels'

Aerts ondanks valpartij en lekke band derde in Namen: 'Afdalingen zaten vol stenen en wortels'

Toon Aerts eindigde zondag als derde tijdens de Wereldbeker in Namen. De renner van Telenet-Baloise Lions ging razendsnel van start, maar moest door een valpartij en een lekke band zijn meerdere erkennen in Michael Vanthourenhout en Tom Pidcock.

De 28-jarige Aerts had binnen de kortste keren een voorsprong van meer dan een halve minuut bijeen gereden. Door een pijnlijke valpartij bleef daar nog maar de helft van over en na een lekke band werd deze minieme voorsprong omgezet in een achterstand die hij niet meer kon goedmaken. 'Sommige afdalingen hadden veel snelheid en waren gevaarlijk. Ze waren vol met stenen en wortels en dat was ook de plek waar ik op het begin crashte. Daarna is het niet makkelijk om bebloed en al richting de finish te rijden', zo sprak hij na afloop in het flashinterview.

Aerts komt doorgaans erg sterk voor de dag in Namen en wist het twee jaar geleden Mathieu van der Poel nog erg moeilijk te maken. De Nederlander maakt volgende week zijn rentree in het veld tijdens de Wereldbeker in Dendermonde, waar ook Wout van Aert en Pidcock aan de start staan. De wedstrijd kan doorgang vinden mét publiek, wat zaterdag nog ontbrak tijdens de Wereldbeker in Rucphen (Noord-Brabant). In Namen zorgde het publiek voor een uitbundige stemming, wat Aerts zichtbaar goed deed. 'Dat was geweldig. Vanaf de eerste ronde gingen ze helemaal los en het was leuk om te racen in deze sfeer. Vergeleken met Rucphen was dit een verschil van dag en nacht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws