Iserbyt juicht voor ploeggenoot Vanthourenhout: 'Hij verdient deze overwinning' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt juicht voor ploeggenoot Vanthourenhout: 'Hij verdient deze overwinning'

Iserbyt juicht voor ploeggenoot Vanthourenhout: 'Hij verdient deze overwinning'

Eli Iserbyt kwam er zondag tijdens de Wereldbeker in Namen niet aan te pas. De Belg eindigde uiteindelijk als vijfde, maar had geen moment zicht op het podium. Hoe anders was het voor ploeggenoot Michael Vanthourenhout, die op het zware parcours de mooiste overwinning uit zijn carrière behaalde.

Na afloop van de race omhelsden de renners van Pauwels Sauzen-Bingoal elkaar, zeker omdat doorgaans Iserbyt op het hoogste schavot staat. Een dag eerder tijdens de Wereldbeker in Rucphen moest Iserbyt in de slotfase nog zijn meerdere erkennen in Tom Pidcock, die vandaag de grootste tegenstander van Vanthourenhout was. In tegenstelling tot Iserbyt wist zijn vier jaar oudere ploeggenoot de Brit wel af te troeven. ‘Het was een moeilijke race voor mij. Ik had nog wat rugproblemen van mijn val van gisteren. De laatste drie ronden kon ik op het TV-scherm kijken hoe Michael het deed. Ik ben erg blij voor hem', zo laat Iserbyt weten in het flashiterview.

Toen Iserbyt na afloop werd gevraagd wat van type renner en mens Vanthourenhout is, sprak hij lovende woorden. ‘We zijn allebei werkers, maar blijven met beiden benen op de grond. Zeker Michael, die veel voor het team doet. Hij verdient deze overwinning. Hij heeft het hele seizoen moeite om de goede snelheid te vinden, maar vandaag deed hij het allemaal zelf en het is een erg grote overwinning.' Iserbyt mag zich volgende week opmaken voor een grote uitdaging, wanneer hij op tweede kerstdag tijdens de Wereldbeker in Dendermonde voor het eerst dit seizoen de degens kruist met zowel Pidcock, Wout van Aert en Mathieu van der Poel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws